Gallerie Rasmus
puster nyt liv i kunstcirklerne

I ”gamle dage” var der en række kunstcirkler
tilknyttet Gallerie Rasmus i Odense.

Lige i øjeblikket er der én tilbage.
Men ideen er god og nu vil vi puste nyt liv i begrebet.

 

 

 

 

Hvordan fungerer en kunstcirkel?
En kunstcirkel er kort fortalt en kreds af kunstinteresserede, der låner kunst i galleriet. Rasmus udvælger et antal kunstværker svarende til antallet af medlemmer i kunstcirklen plus lidt ekstra. Der vil være nok kunstværker at vælge imellem. En cirkel består typisk af 10-12 personer. Ved det første møde fordeles værkerne mellem medlemmerne og herefter byttes værkerne indbyrdes, når cirkelmedlemmerne ca. hver anden måned mødes i galleriet.

Hvilke kunstværker kan man låne med hjem?
De kunstværker, der byttes i cirklen, er enten værker af kunstnere tilknyttet galleriet eller værker fra galleriets kunsthandel – kort sagt, værker af gode og anerkendte kunstnere. Værkerne udvælges indenfor forskellige teknikker og stilarter. Der vil være fleste billeder (maleri, grafik, collage), men måske bliver der også plads til et par skulpturer.

         

 

Hvem kan være med?
Enkeltpersoner, såvel som firmaer eller kunstforeninger kan være med i en kunstcirkel. I de to sidstnævnte tilfælde skal der blot være en person, der kan deltage i cirkelmøderne, når der skal afleveres/hentes kunstværker.

Hvad koster det?
Du betaler et fast månedligt beløb på 500 kr. for at være med i en kunstcirkel. Beløbet er en opsparing, der kan anvendes til køb af kunst i Gallerie Rasmus. Galleriets bogholderi fører regnskab med medlemmernes indbetalinger.

Hvad er fordelene?
Du møder andre kunstinteresserede og får mulighed for at have forskellige kunstværker hængende derhjemme. Hver anden måned byttes kunstværket og der kommer ny kunst på væggene hjemme hos dig selv. Måske får du rykket nogle grænser for, hvad du kan lide af kunst, da du jo også får mulighed for at afprøve noget, som du måske ikke ville have valgt ved første øjekast. Som medlem af en kunstcirkel bliver du også inviteret til alle ferniseringer i galleriet, og du får 10 % rabat ved køb af kunstværker til en værdi af 2500 kr. eller derover i Gallerie Rasmus. Desuden vil der ofte i forbindelse med cirkelmøderne være f.eks. en filmforevisning, et kort foredrag eller besøg af en kunstner, der fortæller om sine værker.

Hvordan kommer man med i en kunstcirkel?
Du kan tilmelde dig til personligt hos Gallerie Rasmus, Ny Vestergade 8 Odense eller ringe til galleriet på telefon 65 91 88 33. Du kan også sende en mail med dine kontaktoplysninger til cirkel@gallerie-rasmus.dk 

 

Har du spørgsmål om vore kunstcirkler, så kontakt os i galleriet

 

Med venlig hilsen
Per Nielsen og Peter Rasmus Lind