Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Bogudgivelser

Gennem årene har Gallerie Rasmus' udgivet en bøger om og af kunstnere. Under navnet Forlaget Rasmus er der bl.a. udgivet bøger om Frank Hammershøj og Hannah Skarsholm. Se alle udgivelserne her på siden - kontakt os på tlf. 65 91 88 33, hvis du vil vide mere.


Anne Brérot: La Vie Fragile / Det skrøbelige liv

Maleren Anne Brérot (f. 1962) er fra Lyon i Frankrig. Anne Brérot maler dels landskaber, dels figurbilleder og fra tid til anden også fuglebilleder. Hendes landskaber er lysfyldte, svævende uvirkelige og ladet med eventyr. Hendes menneskeskildringer fremstår suverænt stærke. Anne Brérots figurer virker ofte som om de er hensunkne i tanker, undren eller resignation. Sjældent møder de ens blik. De skuer indad og synes at bære på en erfaring, de ikke er i stand til at dele med andre. Lidt skrøbelige eller sarte fremtræder de, hentet frem af maleriets underliggende lag og farvestrøg, endnu ikke fuldt materialiserede.
Anne Brérots værker er som en række af ufortalte eventyr, lige til at gå ind i. Rige på fantasi og skabt med et ærefrygtindgydende kunstnerisk overskud.

Gallerie Rasmus har på adskillige udstillinger præsenteret Anne Brérots værker. Danskerne har taget godt imod hende og bogen er længe ventet.

Bogens tekster er, bortset citatet fra en anmeldelse i Miroir de l’Art brugt som indledning, skrevet af Anne Brérot selv og gengivet både på fransk og i dansk oversættelse.

Bogen er gennemillustreret med farvefotos hovedsagelig af kunstnerens nyeste værker.

Bogen kan købes i Gallerie Rasmus.
Anne Brérot: La Vie Fragile / Det skrøbelige liv, 66 sider, pris: 100 kr.

 


Artigasplanas - Skulpturer

Joan Artigas Planas, med kunstnernavnet Artigasplanas, er en balancekunstner, der lader sig inspirere af både fortiden og nutiden. Motivmæssigt peger kunstnerens figurer tilbage mod den klassiske græske skulptur, omend Artigasplanas stil er betydeligt mere enkel og rå.

Altid dygtigt balancerende mellem soklen og figuren forstår Artigasplanas med et enkelt greb nonchalant at vise, hvad det hele drejer sig om i skulpturens verden: Tingenes forhold til hinanden!Teksten er redigeret af forfatter Per Nielsen.

Forlaget Rasmus 60 sider kr. 100,-


Benjamin Torcal Torres - Malerier

Benjamin Torcal Torres’ malerier stråler af varme og nærvær. Det skyldes ikke mindst kunstnerens formidable evne til at anvende farver, som fysisk giver beskueren oplevelsen af en temperaturstigning. Mange klare jordfarver, ofte kombineret med dyb blå eller stærk rød. Brændte farver sat sammen med en dueblå, klar orange eller rosa giver malerierne et unikt glødende udtryk.

Kunstnerens billeder dannes i farven. De er som musik, hvor de enkelte farveklange flyder sammen og danner en sand billedsymfoni. Teksten er redigeret af forfatter Per Nielsen.

Forlaget Rasmus 60 sider kr. 100,-


Mit liv som Malene - UDSOLGT

- en bog om Malene Hammershøj og hendes kunstneriske virke

Det vil ikke være forkert at hævde, at Malene Hammershøj har stået i mesterlære. Men hun formår at udfolde og udvikle sit eget talent. Hendes penselstrøg kan være nærmest kalligrafiske og hendes billedrum får en særegen dybde, når hun lader sin nordiske kolorit få frit spil. Bogen er rigt illustreret med farvebilleder. Teksten er redigeret af forfatter Per Nielsen.

Forlaget Rasmus 60 sider kr. 80,-


Fragmenter

- en bog om Nille Bech og hendes kunstneriske virke

Som billedkunstner arbejder Bech i spænd mellem strømme af opslugt selvforglemmelse og momenter af bevidst isoleret eftertænksomhed. En proces, som tillader visuelle parallelverdener, menneskelig smerte og fysiske energiudladninger at forenes i et særegent, ofte kønsspecifikt billedsprog, som afspejler konfrontation og gevaldig styrke. Bogen er rigt illustreret med farvebilleder.

Forlaget Rasmus 60 sider kr. 80,-


Via Dolorosa 

- en bog om kunstkoncerten Via Dolorosa, redigeret af Charlotte Bjørn Larsen. Komponist & tekstforfatter: Tore Bjørn Larsen

Via Dolorosa er en kunstkoncert, som tager sit udgangspunkt i de 14 hændelser på Jesu vej fra Pilatus’ domfældelse og frem til gravlægningen. Kunstkoncertens omdrejningspunkt er 14 malerier på 1 x 1 m, hvor 14 af Gallerie Rasmus´ kunstnere - både danske og udenlandske - giver deres personlige bud på én af de hændelser, der finder sted på Jesus tunge vandring langfredag ad Via Dolorosa, smertens vej. De 14 malerier præsenteres med recitation og sang akkompagneret af klaver. Bogen er rigt illustreret med farvebilleder og indeholder en CD med en studieoptagelse af koncerten.

Forlaget Rasmus 80 sider kr. 150,-


25 år på kunstscenen - UDSOLGT

En jubilæumsbog, udgivet i anledning af, at Gallerie Rasmus kunne fejre 25 års jubilæum i marts 2015.

Der er selvfølgelig et afsnit om galleriets historie, en sektion om kunst og mad, rigt illustreret af galleriets kunstnere og endelig har kunstkritikeren Preben Winther, der er fast skribent for Kunstavisen, udvalgt tretten artikler om udstillinger i Gallerie Rasmusgennem årene.

Kr. 50,-


Reb trækker storm

Når forlaget Rasmus udgiver en bog om kunstneren Hannah Skarsholm, er det med et nyt og anderledes koncept. Det er ikke en kunsthistoriker, der giver sig i kast med at beskrive og tolke kunstnerens værker. Det er en digter, der er blevet inspireret af Hannah Skarsholms malerier og har ladet poesien flyde frit gennem sin pegasuspen.

Om dette samarbejde mellem billedkunstner og digter fortæller Hannah Skarsholm: ”Når jeg maler, sætter jeg jo netop form og krop på et sansemæssigt udsagn og ikke på et intellektuelt. Jeg forsøger at beskrive det ordløse, det poetiske; at søge bag om fænomenerne i håbet om at udviske det personlige og individuelle og derved – måske – udtrykke det almengyldige og sande. Disse grundtanker genfandt jeg i Jørgen Wassilefskys digte. Han kunne sige noget om mine billeder, i samme sprog og i samme ånd.”

Forfatteren og billedkunstneren Tomas Lagermand Lundme har skrevet en kort introduktion til Hannah Skarsholms kunst, mens digteren Jørgen Wassilefsky har leveret poesien.

”Reb trækker storm” er en flot kunstbog på 104 sider, fuld af farvebilleder af Hannah Skarsholms malerier, med forord af Tomas Lagermand Lundme og digte af Jørgen Wassilefsky.

Hannah Skarsholm
Reb trækker storm Farveillustreret, Forlaget Rasmus
104 sider kr. 120,-


Skumringssamtaler

Kunstneren Kjeld Ulrich fyldte 70 år i maj 2012 – og i den anledning har forlaget Rasmus udgivet bogen ”Skumringssamtaler”.

Bogen, skrevet af Per Nielsen, er på 152 sider og rig på farveillustrationer.

Kjeld Ulrich
Skumringssamtaler
152 sider. Forlaget Rasmus
Pris 150,- kr.


Partitur

Denning tolker Goldbergvariationerne.

Goldbergvariationerne, udgivet 1741, er et værk for cembalo skrevet af Johann Sebastian Bach(1685 – 1750). Værket består af 30 variationer over den arie, der indleder og afslutter det. Variationerne, der er bygget over et kompliceret matematiske system, er sandsynligvis blevet til på bestilling af den daværende russiske ambassadør i hertugdømmet Sachsen, grev Hermann Carl von Keyserlingk (1696 – 1764).

De er opkaldt efter den unge Bach-elev, Johann Gottlieb Goldberg (1727 – 1756), der ifølge overleveringen ofte måtte spille værket "til husvalelse for grevens søvnløshed".
Goldbergvariationerne har inspireret Ken Denning til 30 malerier, hvor han omsætter Bachs musik til form og farve.

I forbindelse med udstillingen præsenterer forlaget Rasmus en ny bog med Ken Dennings fortolkninger af Goldbergvariationerne.

Ken Denning
Partitur
72 sider, farveillustrationer. Forlaget Rasmus
Pris kr. 100,-


Billeder fra vor tid

Frank Hammershøjs dagbøger fra 1959 redigeret af Per Nielsen.

Kunstneren Frank Hammershøj beskriver i sin vanlige lune stil både sin dagligdag og verdenssituationen det år. Dengang var Frank kun 18 år. Han var i boghandlerlære hos Christrups Boghandel i Odense og debuterede som kunstner på Den Fynske Forårsudstilling.

Dagbøgerne rummer hylende morsomme beskrivelser af dagligdags situationer fra en svunden tid og giver en herlig indsigt i den vordende kunstners tankeverden. Interessant og berigende læsning.

Frank Hammershøj
Billeder fra vor tid. Dagbogsblade 1959.
Indbundet, illustreret, 180 sider, Forlaget Rasmus
Pris 150,- kr.


Dobbeltgængeren

- en biografi om tusindkunstneren Troels Trier

Dobbeltgængeren er en hudløst ærlig og stærkt humoristisk biografi om en mand, hvis liv har taget flere skæve drejninger end de flestes. Og som helt sikkert ikke er, som du gik og forestillede dig.

Lars Henriksen
Troels Trier. Dobbeltgængeren
224 sider, illustreret.
Pris kr. 300,-


Først nu forstår jeg ingenting

- en biografi om maleren Frank Hammershøj

En rigt illustreret fortælling om Frank Hammershøjs liv og arbejde, skrevet af Per Nielsen

Per Nielsen
Først nu forstår jeg ingenting!
En biografi om maleren Frank Hammershøj
160 sider, Forlaget Rasmus
Pris kr. 150,-

Nissen i Skagen

- en fortælling om en svunden tid -

Frank Hammershøj tager os med på en tur til Skagen, hvor vi møder en meget kultiveret nisse, der har sin helt egen mening om Ancher, Krøyer og meget andet.

Frank Hammershøj
Nissen i Skagen
- en fortælling om en svunden tid
66 sider, Forlaget Rasmus
Pris kr. 100,-


10 malede eventyr

Benjamin Torcal Torres (Spanien) forærede galleriet en fantastisk flot indbunden bog lavet kun i ét eksemplar i anledning af galleriets 20 års jubilæum i 2010.

Bogen indeholdt en række malerier på papir, inspireret af H.C. Andersens eventyr.

Den unikke boggave ligger til grund for denne udgivelse.

H. C. Andersen / Benjamin Torcal Torres:
10 malede eventyr
140 sider, Forlaget Rasmus
Pris kr. 120,-


Artigasplanas Skulpturer - udsolgt

Den spanske kunstner Joan Artigas Planas, med kunstnernavnet Artigasplanas, er fast udstiller i Gallerie Rasmus og har stor succes.
Bogen har tekster om kunstneren på dansk, engelsk og spansk og er rigt illusterert med farvebilleder af Artigasplanas' skulpturer.

Artigasplanas
Skulpturer. Sculptures
66 sider, Forlaget Rasmus
Pris kr. 100,-


Det er høje tid

Borgere,
arbejdere,
tyve og tøjter,
det er høje tid…

Aleksandrs Čaks (udtales Tjaks), 1901 - 1950, hører til det 20. århundredes avantgarde i den lettiske litteratur. Čaks digte vakte opmærksomhed, da de udkom første gang i Letland sidst i 1920’erne.
Aleksandrs Čaks´ digte er en god indgang til den moderne lettiske poesi - og ikke mindre end 75 digte af Aleksandrs Čaks præsenteres nu på dansk.

Aleksandrs Čaks: Det er høje tid. Digte
82 sider, Forlaget Rasmus
Pris kr. 100,-


En sensommerdag i Skagen - UDSOLGT

80 sider med Majken á Grømmas malerier, alle inspireret af Skagen og omegn.

Majken á Grømma
En sensommerdag i Skagen
80 sider, Forlaget Rasmus
Pris kr. 80,-


Steder

Ken Denning: "Der findes steder for fortællinger.
Det kunne være Færøerne, Grærup, Fænø og Stenderuphalvøen.
Hvert sted sine betydninger. Territorier, afgræsninger og rum. Betydninger der forankrer sig og på forunderlig vis bliver nærværende, i fraværet.

I dette rum og i dette fravær og med ryggen mod verden forsøger jeg at fremkalde det der var, og det jeg så.
Erindringen bliver til punkter, linier og flader. Nye steder jeg aldrig har set før, og som jeg kender så godt. Mine steder."

Ken Denning
Steder
72 sider, Forlaget Rasmus
Pris kr. 100,-


Det Egentlige Motiv

Bogen om Kjeld Ulrich er skrevet af Ole Lindboe, redaktør af magasinet Kunst og forfatter til en lang række kunstbøger.

Ole Lindboe: Kjeld Ulrich. Det egentlige motiv
142 sider, Forlaget Rasmus
Pris kr. 180,-


Fra værkstedet og omegn

Et år (2009) i Frank Hammershøjs liv, fortalt i dagbogsform af Frank selv.
Rigt illustreret.

Frank Hammershøj
Fra værkstedet og omegn. 2009
Forlaget Rasmus
Pris kr. 100,-


Fra værkstedet og omegn

Et år (2008) i Frank Hammershøjs liv, fortalt i dagbogsform af Frank selv.
Rigt illustreret.

Frank Hammersøj
Fra værkstedet og omegn. 2008
Forlaget Rasmus
Pris kr. 100,-


Fra værkstedet og omegn

Et år (2007) i Frank Hammershøjs liv, fortalt i dagbogsform af Frank selv.
Rigt illustreret.

Frank Hammershøj
Fra værkstedet og omegn. 2007
Forlaget Rasmus
Pris kr. 100,-


Fra værkstedet og omegn

Et år (2006) i Frank Hammershøjs liv, fortalt i dagbogsform af Frank selv.
Rigt illustreret.

Frank Hammersøj
Fra værkstedet og omegn. 2006
Forlaget Rasmus
Pris kr. 100,-


Fra værkstedet og omegn

Et år (2005) i Frank Hammershøjs liv, fortalt i dagbogsform af Frank selv.
Rigt illustreret.

Frank Hammershøj
Fra værkstedet og omegn. 2005
Forlaget Rasmus
Pris kr. 100,-


Fra værkstedet og omegn

Et år (2004) i Frank Hammershøjs liv, fortalt i dagbogsform af Frank selv. Rigt illustreret, bl.a. med Franks første oliemaleri malet helt
tilbage i 1950.

Frank Hammershøj
Fra værkstedet og omegn. 2004
Forlaget Rasmus
Pris kr. 100,-


Skal det være så blåt

Den nemmeste måde at fortælle historien om Frank Hammershøj på, var at få nogle mennesker, der kender ham godt, til at fortælle om deres oplevelse af en af Fyns mest populære kunstnere.

Frank Hammershøj
Skal det være så blåt?
104 sider. Forlaget Rasmus
Pris kr. 150,-


Sommerfuglestøj

Per Nielsen – haikudigte og collager
Per Nielsens collager er fulde af poesi og hans haikudigte er rene ordcollager. Digt efter digt, collage efter collage folder Per Nielsen sig i al sin individualitet - med sin helt egen og tydelige stemme. En underlig balance mellem lykkeligt smil og dyb melankoli. Bogen er rigt illustreret med farvebilleder.

60 sider, Forlaget Rasmus
Pris kr. 80,-


Hovedskalsstedet – på CD

I november 2012 udgav forlaget Rasmus Per Nielsens ”Hovedskalsstedet – 111 haikudigte” – en fin lille digtsamling på 80 sider.

Komponisten Jesper Hendze har udvalgt en række af Per Nielsens haikudigte og ladet sig inspirere til en serie på 24 elektroniske lydbilleder, der ledsager og illustrerer de enkelte digte. Jesper Hendzes komposition er usædvanlig og interessant indenfor sin genre og forlaget Rasmus har derfor valgt at udgive værket på CD. Per Nielsen læser selv sine haikudigte på CD’en.

CD’en ”Hovedskalsstedet” kan nu købes i Gallerie Rasmus.
Pris: 100,- kr.


Hovedskalsstedet – 111 haikudigte (udsolgt)

Bogen er desværre udsolgt.

Per Nielsen, galleriets huspoet, har givet sig i kast med haikudigningen. Resultatet af sine anstrengelser præsenterer han i digtsamlingen Hovedskalsstedet – 111 haikudigte. Haiku er en japansk digtform – ultrakorte digte på 17 stavelser, fordelt på tre linjer med 5-7-5 stavelser. Der er ingen regler om rim eller rytme.  Det er små naturdigte. Digtene handler om noget, man oplever med sine sanser: ser, hører, føler, lugter eller smager. De foregår i nuet, beskriver en begivenhed. Ifølge traditionen skal et haiku indeholde noget om årstiden: en blomst, et dyr eller et bestemt slags vejr.

Et haiku kan være sammensat af ét eller flere beskrivende billeder, og disse billeder skal være formuleret, så de står skarpt for læseren. Tit rummer den sidste linje en slags konklusion eller pointe. Personlige følelser, abstrakte ideer og metaforer hører ikke hjemme i den traditionelle haikudigtning; men tiderne skifter, og de stramme regler tages ikke længere så tungt. En en ting står dog ikke til at ændre: i et perfekt haikudigt kan man ikke ændre eller fjerne ét eneste ord, uden at hele digtet falder fra hinanden.

Per Nielsen: Hovedskalsstedet – 111 haikudigte.
80 sider. Illustreret af forfatteren. Forlaget Rasmus
Pris kr. 100,-


Ord til rejsende i Europa

Per Nielsens finurlige og morsomme ord til rejsende i  Europa er en fornøjelse at læse.
Illustrationerne, udført af maleren Kjeld Ulrich, er en fryd for øjet.
60 sider med digte og illustrationer.

Per Nielsen
Ord til rejsende i Europa
60 sider, Forlaget Rasmus
Pris kr. 50,-


Fra et andet århundrede

Et udvalg af Per Nielsens digte fra før århundredskiftet. Fælles for digtene er, at de er udvalgt fra digtsamlinger publicerede før computere med tekstbehandlingsprogram og stavekontrol blev hvermandseje. Valget af digte er fuldt og helt digterens eget, et remix af den poesi, digteren gerne vil bære videre ind i et nyt århundrede.

Per Nielsen
Fra et andet århundrede
Hæftet, 64 sider, Forlaget Rasmus
Pris 100,- kr.