Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Bogudgivelser

Gennem årene har Gallerie Rasmus' udgivet bøger om og af kunstnere. Under navnet Forlaget Rasmus er der bl.a. udgivet bøger om Anne Brérot, Benjamin Torcal og Artigasplanas. Se alle udgivelserne her på siden - kontakt os på tlf. 65 91 88 33, hvis du vil vide mere.


Anne Brérot: La Vie Fragile / Det skrøbelige liv

Maleren Anne Brérot (f. 1962) er fra Lyon i Frankrig. Anne Brérot maler dels landskaber, dels figurbilleder og fra tid til anden også fuglebilleder. Hendes landskaber er lysfyldte, svævende uvirkelige og ladet med eventyr. Hendes menneskeskildringer fremstår suverænt stærke. Anne Brérots figurer virker ofte som om de er hensunkne i tanker, undren eller resignation. Sjældent møder de ens blik. De skuer indad og synes at bære på en erfaring, de ikke er i stand til at dele med andre. Lidt skrøbelige eller sarte fremtræder de, hentet frem af maleriets underliggende lag og farvestrøg, endnu ikke fuldt materialiserede.
Anne Brérots værker er som en række af ufortalte eventyr, lige til at gå ind i. Rige på fantasi og skabt med et ærefrygtindgydende kunstnerisk overskud.

Gallerie Rasmus har på adskillige udstillinger præsenteret Anne Brérots værker. Danskerne har taget godt imod hende og bogen er længe ventet.

Bogens tekster er, bortset citatet fra en anmeldelse i Miroir de l’Art brugt som indledning, skrevet af Anne Brérot selv og gengivet både på fransk og i dansk oversættelse.

Bogen er gennemillustreret med farvefotos hovedsagelig af kunstnerens nyeste værker.

Bogen kan købes i Gallerie Rasmus.
Anne Brérot: La Vie Fragile / Det skrøbelige liv, 66 sider, pris: 100 kr.

 


Artigasplanas - Skulpturer

Joan Artigas Planas, med kunstnernavnet Artigasplanas, er en balancekunstner, der lader sig inspirere af både fortiden og nutiden. Motivmæssigt peger kunstnerens figurer tilbage mod den klassiske græske skulptur, omend Artigasplanas stil er betydeligt mere enkel og rå.

Altid dygtigt balancerende mellem soklen og figuren forstår Artigasplanas med et enkelt greb nonchalant at vise, hvad det hele drejer sig om i skulpturens verden: Tingenes forhold til hinanden!Teksten er redigeret af forfatter Per Nielsen.

Forlaget Rasmus 60 sider kr. 100,-


Benjamin Torcal Torres - Malerier

Benjamin Torcal Torres’ malerier stråler af varme og nærvær. Det skyldes ikke mindst kunstnerens formidable evne til at anvende farver, som fysisk giver beskueren oplevelsen af en temperaturstigning. Mange klare jordfarver, ofte kombineret med dyb blå eller stærk rød. Brændte farver sat sammen med en dueblå, klar orange eller rosa giver malerierne et unikt glødende udtryk.

Kunstnerens billeder dannes i farven. De er som musik, hvor de enkelte farveklange flyder sammen og danner en sand billedsymfoni. Teksten er redigeret af forfatter Per Nielsen.

Forlaget Rasmus 60 sider kr. 100,-


Via Dolorosa 

- en bog om kunstkoncerten Via Dolorosa, redigeret af Charlotte Bjørn Larsen. Komponist & tekstforfatter: Tore Bjørn Larsen

Via Dolorosa er en kunstkoncert, som tager sit udgangspunkt i de 14 hændelser på Jesu vej fra Pilatus’ domfældelse og frem til gravlægningen. Kunstkoncertens omdrejningspunkt er 14 malerier på 1 x 1 m, hvor 14 af Gallerie Rasmus´ kunstnere - både danske og udenlandske - giver deres personlige bud på én af de hændelser, der finder sted på Jesus tunge vandring langfredag ad Via Dolorosa, smertens vej. De 14 malerier præsenteres med recitation og sang akkompagneret af klaver. Bogen er rigt illustreret med farvebilleder og indeholder en CD med en studieoptagelse af koncerten.

Forlaget Rasmus 80 sider kr. 150,-


Skumringssamtaler

Kunstneren Kjeld Ulrich fyldte 70 år i maj 2012 – og i den anledning har forlaget Rasmus udgivet bogen ”Skumringssamtaler”.

Bogen, skrevet af Per Nielsen, er på 152 sider og rig på farveillustrationer.

Kjeld Ulrich
Skumringssamtaler
152 sider. Forlaget Rasmus
Pris 150,- kr.


Billeder fra vor tid

Frank Hammershøjs dagbøger fra 1959 redigeret af Per Nielsen.

Kunstneren Frank Hammershøj beskriver i sin vanlige lune stil både sin dagligdag og verdenssituationen det år. Dengang var Frank kun 18 år. Han var i boghandlerlære hos Christrups Boghandel i Odense og debuterede som kunstner på Den Fynske Forårsudstilling.

Dagbøgerne rummer hylende morsomme beskrivelser af dagligdags situationer fra en svunden tid og giver en herlig indsigt i den vordende kunstners tankeverden. Interessant og berigende læsning.

Frank Hammershøj
Billeder fra vor tid. Dagbogsblade 1959.
Indbundet, illustreret, 180 sider, Forlaget Rasmus
Pris 150,- kr.


Dobbeltgængeren

- en biografi om tusindkunstneren Troels Trier

Dobbeltgængeren er en hudløst ærlig og stærkt humoristisk biografi om en mand, hvis liv har taget flere skæve drejninger end de flestes. Og som helt sikkert ikke er, som du gik og forestillede dig.

Lars Henriksen
Troels Trier. Dobbeltgængeren
224 sider, illustreret.
Pris kr. 300,-


Først nu forstår jeg ingenting

- en biografi om maleren Frank Hammershøj

En rigt illustreret fortælling om Frank Hammershøjs liv og arbejde, skrevet af Per Nielsen

Per Nielsen
Først nu forstår jeg ingenting!
En biografi om maleren Frank Hammershøj
160 sider, Forlaget Rasmus
Pris kr. 150,-

Nissen i Skagen

- en fortælling om en svunden tid -

Frank Hammershøj tager os med på en tur til Skagen, hvor vi møder en meget kultiveret nisse, der har sin helt egen mening om Ancher, Krøyer og meget andet.

Frank Hammershøj
Nissen i Skagen
- en fortælling om en svunden tid
66 sider, Forlaget Rasmus
Pris kr. 100,-


10 malede eventyr

Benjamin Torcal Torres (Spanien) forærede galleriet en fantastisk flot indbunden bog lavet kun i ét eksemplar i anledning af galleriets 20 års jubilæum i 2010.

Bogen indeholdt en række malerier på papir, inspireret af H.C. Andersens eventyr.

Den unikke boggave ligger til grund for denne udgivelse.

H. C. Andersen / Benjamin Torcal Torres:
10 malede eventyr
140 sider, Forlaget Rasmus
Pris kr. 120,-


Det er høje tid

Borgere,
arbejdere,
tyve og tøjter,
det er høje tid…

Aleksandrs Čaks (udtales Tjaks), 1901 - 1950, hører til det 20. århundredes avantgarde i den lettiske litteratur. Čaks digte vakte opmærksomhed, da de udkom første gang i Letland sidst i 1920’erne.
Aleksandrs Čaks´ digte er en god indgang til den moderne lettiske poesi - og ikke mindre end 75 digte af Aleksandrs Čaks præsenteres nu på dansk.

Aleksandrs Čaks: Det er høje tid. Digte
82 sider, Forlaget Rasmus
Pris kr. 100,-

 


 

Fra værkstedet og omegn

Et år (2009/-08/-07/-06/-05/-04) i Frank Hammershøjs liv, fortalt i dagbogsform af Frank selv.
Rigt illustreret.

Frank Hammershøj
Fra værkstedet og omegn. 2009/-08/-07/-06/-05/-04
Forlaget Rasmus
Pris kr. 100,-


Skal det være så blåt

Den nemmeste måde at fortælle historien om Frank Hammershøj på, var at få nogle mennesker, der kender ham godt, til at fortælle om deres oplevelse af en af Fyns mest populære kunstnere.

Frank Hammershøj
Skal det være så blåt?
104 sider. Forlaget Rasmus
Pris kr. 150,-


Sommerfuglestøj

Per Nielsen – haikudigte og collager
Per Nielsens collager er fulde af poesi og hans haikudigte er rene ordcollager. Digt efter digt, collage efter collage folder Per Nielsen sig i al sin individualitet - med sin helt egen og tydelige stemme. En underlig balance mellem lykkeligt smil og dyb melankoli. Bogen er rigt illustreret med farvebilleder.

60 sider, Forlaget Rasmus
Pris kr. 80,-