Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Marianne Christoffersen

Marianne Christoffersens billeder indfanger på humoristisk vis dagliglivet med en enkel grafisk streg, der emmer af ømhed, ungdom og malerisk talent.

Finurlige billeder under forandring

Marianne Christoffersens finurlige billeder er under forandring. I hendes malerier er penselstrøgene blevet løsere og dyret har fået en fremtrædende rolle. Især er hun fascineret af harens form, de lange ører og de store fødder, hvis proportioner hun fortolker frit. Ser hun mon dyret i mennesket eller mennesket i dyret?
I sine nyeste værker på papir, arbejder Marianne Christoffersen med ansigtsformer i en enkel og spontan streg.

Med en afprøvende arbejdsgang, hvor farvevalg ændres, til den helt rigtige baggrundsfarve er fundet, er Marianne Christoffersen en åben kunstner, der lader alle billedets elementer få et ord med. Hvad enten mediet er akryl eller olie, så er der en høj grad af liv i den enkelte farveflade. Netop på grund af de mange lag, som maleren maler sig igennem undervejs i det enkelte billede, får de mange fantasifigurer en effektfuld konturlinie omkring sig - og den bliver malet op adskillige gange undervejs.

Det er et snedigt greb at skildre fantasifigurer frem for mennesker, for kunstneren får på den måde skildret menneskelivet uden at gå for tæt på. I billedernes titler understreger Marianne Christoffersen rammende sine pointer. Et billede, der forestiller en knælende mand, der er i gang med et frieri til en siddende dame, kalder Marianne Christoffersen ganske enkelt ”Sit!” – Så er det forholds magtbalance vist sat på plads …