Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Linda Horn

”Miyabi”

Det japanske begreb ”Miyabi”, som dækker over det at erkende verden æstetisk gennem formernes tilsynekomst beskriver rammende Linda Horns arbejdstilgang, hvor sansningen af verden resulterer i et stærkt og enkelt grafisk udtryk.

Den nordjyske maler har til denne udstilling arbejdet med temaer som symbiose, det legende element samt det kvindelige. Temaer som alle har resulteret i en række portrætter i akryl, hvad enten det er som velkendte brystbilleder eller som noget helt nyt i helfigur.

Emnet symbiose er især dukket op efter at maleren for 1½ år siden blev mor. Udfordringer som det at kunne rummet et andet væsen, den totale tilsidesættelse af egne behov til fordel for det hjælpeløse lille barns skyld samt de kropslige impulser og instinktive handlinger moderskabet også rummer – er alle tilstede i Horns maleriske univers.

Det legende element er et andet vigtigt karakteristika hos maleren, som f.eks. ikke anvender skitser, men maler direkte på lærredet og måske er det derfor hendes billeder har denne herlige lette skitseagtige kalligrafiske karakter. Hos Horn hænger det legende sammen med det kropsligt sansede og adskiller sig fra f.eks. det mere intellektuelle.

Det kvindelige univers kommer specielt ind med inspirationen fra forskellige skuespillere som Kate Blanchett og f.eks. Liv Ullmann, hvor det er deres evner som skuespillerinder, linda Horn fokuserer på. Igen er det det minimale udtryk der inspirerer, som f.eks. den præstation Liv Ullmann leverede i Ingmar bergmans film ”Persona”, hvor hun uden ord kommunikere ved f.eks. en lille krumning på læben eller et blik med øjet.

”Miayabi” er som et haikudigt, hvor fragmenter af en større helhed, angiver en stemning og en sådan form for poetisk kalligrafisk maleri står Linda Horn for.

Linda Horn er blandt andet uddannet på Kunstakademiet i Krakow, i Polen på fakultet for tegning og grafik. Derudover har hun beskæftiget sig en del med film og teater, hvor hun har arbejdet med scenografi, udarbejdelse af rekvisitter, teatermaleri samt tegnet storyboard.