Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Agnete Brinch

Agnete Brinch (født 1970) bor og arbejder i Billum, hvor hun har sit eget atelier. Agnete Brinch har de senere år haft stor succes, bl.a. blev hun i 2015 udvalgt blandt 14.000 ansøgere til den internationale censurerede udstilling "Portrait Now". Hun har desuden udstillet sine portrætter på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot samt på Ljungberg Museet i Sverige.

Agnete Brinch maler portrætter af kvinder, som har betydet noget for hende selv - og for resten af verden. Serien hedder KVINDER DER FORANDRER VERDEN. Portrætterne viser selvstændige kvinder som f.eks. Karen Blixen, Anna Ancher eller piloten Amelia Earhart, der som første kvinde fløj over Atlanten og døde i 1937 i et forsøg på at flyve rundt om Jorden ved ækvator.

Agnete Brinch begynder sin billedfortælling helt tilbage hos helgeninden Hildegard von Bingen (1098-1179), men hovedvægten ligger på heltinder fra det 19. og 20. århundrede, hvor kvinderne tilkæmpede sig stadig større frirum - og dermed betydning. Det at fortolke historiske personligheder på sin helt egen og unikke måde, gør Agnete Brinchs værker autentiske og nærværende.

Alle disse portrætter beriger vores verden. Hun inspireres og forelskes i dem, foreviger dem. De lever videre gennem hende og alle andre, der lader sig inspirere og forelske.

Agnete Brinch skaber en tavs scene, hvor portrættet taler til følelserne og sanserne. Uden for tid og sted. Uden for rammen er uendeligheden, inden for rammen - ro, hvor kvinderne træder frem på en tavs scene.

Agnete Brinch bygger sine portrætter i felter eller beskærer dem, så det kun er en del af et ansigt der ses. Det pirrer nysgerrigheden og skaber en tavs scene, som med Karen Blixens ord bliver til "den talende tavshed". Stilheden i værket er vigtig, det giver ro og den kun halvt fortalte historie taler til fantasien.

 Særudstilling på Frederiksborg Slot 2018

Netop nu er Agnete aktuel med en særudstilling på Frederiksborg Slot til og med d. 18. november 2018

Udstillingens nyeste portræt forestiller Margrethe Vestager, der er med til at forandre verden i sin rolle som EU's konkurrencekommissær. Portrættet blev afsløret med bravur og til Vestagers fulde tilfredshed ved ferniseringen fredag den 12. oktober.