Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Gitte Degnemark

Gitte Degnemark (født 1973) kommer oprindeligt kommer fra Fyn, men har sammen med mand og børn bosat sig i Alslev ved Varde, hvor hun har bygget et stort atelier. Gitte Degnemark brænder for portrættet. Ikke bare det at gengive et ansigt, men det at udforske mennesket bag ansigtet og tilføje stemning, ord eller figurative detaljer, der gør værket til en totaloplevelse. På en collageagtig avisbaggrund, hvor hun finder rammende ord i en overskrift eller fra linjerne i en artikel, maler hun portrætter, der illustrerer og understøtter det skrevne ord. Det er hendes måde at sætte fokus på dybe og alvorlige emner.

Hun følger ikke nogen hemmelig formel, blot sin dybsindige nysgerrighed og store lyst til at skildre mennesker på en ny og anderledes måde, når hun portrætterer dem.

Om kunst siger Gitte Degnemark: Det er for mig underordnet, om maleriet er figurativt eller abstrakt, når blot budskab, komposition og farvesammenspil er sanseligt, og bringer beskueren i en følelsesladet stemning – positiv eller negativ. Kunst er godt, når jeg fornemmer en ”nerve”, som påvirker min medleven og mine følelser. Den gode kunst – den som virkelig betyder noget – opstår i mødet mellem kunstværket og beskueren. Det er her, at oplevelsen og fortolkningen begynder – lidt ligesom når man lytter til musik.