Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Aktuelle kunstudstillinger i Odense, Ny Vestergade nr. 8+9


Natur og blomster 

fra 20. september til 19. oktober

Naturinspireret kunst i Gallerie Rasmus

Núria Vall, malerier; Marta Duran, malerier; Carme Aliaga, malerier; Pierre Bonetto, malerier; Laurent Chabolle, skulpturer; Mathieu Weemaels, malerier; Joël Gangloff, malerier; Assumpció Mateu, malerier; Maise Corral, malerier; Gitte Buch, malerier; Laura Iniesta, malerier; Maria Perello, malerier; Beatriz Garrigo, keramik; Anne Brérot, malerier, Annemette Klit, keramik,

Majken á Grømma, malerier og Connie Bønløkke, malerier. Landskabsmaleriet, gengivelse efter naturen, sammensat af naturstudier eller udført direkte foran motivet finder man jævnt hen hele vejen op gennem kunsthistorien. Blomstermaleriet derimod dukker op og forsvinder for så at dukke op igen i kunsthistorien. Som maleri befinder blomstermaleriet sig på grænsen mellem stilleben og landskabsmaleri. Blomstermaleriet som genre glider over i frugtmaleri og "frokostbilleder" i nature morte-genren, men har sit naturlige tilknytningspunkt til landskabsbilledet, hvor blomsterverdenen er en værdifuld malerisk detalje.

Fernisering fredag d. 20. september kl. 16.00 - 18.00

Enkelte af kunstnerne vil være til stede

Efterfernisering med underholdning kl. 18.00 (tilmelding i galleriet)

 

Disse kunstnere kan opleves

Carme Aliaga (Spanien)

Carme Aliaga (f. 1971) er en catalansk kunstner fuld af en vitalitet, som eksploderer i farver, strukturer og symboler, og emmer af mystik. Resultatet er noget anderledes end det, vi er vant til at se. Hendes billeder rummer realistiske elementer: kort, tog, skibe eller fly. Tilsyneladende stemningsfulde motiver, der ofte fremstår med en vis patina. Carme Aliagas værker tvinger os til at gentænke "virkeligheden" i vores umiddelbare forestilling om det, vi ser. Hendes værker virker som et levende laboratorium for tanker og følelser, og de afspejler kompleksitet og mangfoldighed indenfor kreativitet og håndværksmæssig teknik.

 


Carme Aliaga
 

 

 

Núria Vall i Saborit (Spanien)

Nuria Vall i Saborit (f. 1977) bor og arbejder i Barcelona. Nuria Vall skriver: Til udstillingen ”Natur og blomster” har jeg lavet 10 malerier, inspireret af de 5 kontinenter, 2 malerier til hvert kontinent. I malerierne er dukken et symbol på moder jord, mens dyrene og blomsterne legemliggør floraen og faunaen. Dét at jeg kun tegner dukkernes ansigter og hænder er en reference til min barndom, hvor jeg boede på en gård med mine bedsteforældre. Min bedstefar var blind, og jeg troede altid, at hans hænder var hans øjne, han rørte med hænderne og kunne læse vores ansigter, han så verden gennem dem. Derfor er hænderne så vigtige i mine kunstværker.

Der er altid en forbindelse mellem dukken og dyrene, og det handler altid om kærlighed og respekt.

Jeg vil gerne understrege, at jeg kun bruger en palet med 5 farver, 3 primærfarver + sort og hvid.

 


Nuria Vall
 

 

 

Marta Duran (Spanien)
Den catalanske maler Marta Duran Quintana (f. 1955) hører til denne særlige gruppe af kunstnere, der perfektionerer deres stil og samtidig har en dyb og grundlæggende viden om de temaer, de arbejder med. Marta Duran er uddannet biolog og har undervist i botanik ved universitetet i Barcelona.

I 1980’erne blev Marta Duran medlem af kunstnergruppen Sant Lluch i Barcelona, og siden da har hun fuldt og helt helliget sig maleriet. Motiverne i Marta Durans malerier er naturindtryk præsenteret i et nærmest impressionistisk udtryk, der leder tankerne hen på f.eks. Monets berømte billede af en valmuemark. Hendes motiver fra skov og strand er ren leg med lys, skygge og farve.

 


Marta Duran
 

 

 

Assumpció Mateu (Spanien)
Assumpció Mateu (f.1952) er uddannet ved Sant Jordi fakultet for billedkunst i Barcelona. I 1988 fik hun en doktorgrad i billedkunst ved universitet i Barcelona med speciale i "Perception: farve og tanke". Samme år besluttede hun sig for at udelukkende at hellige sig maleriet. Assumpció Mateu bruger naturen som en metafor. Kunstneren afsøger landskabet gennem en detaljeret proces for at fortolke i sit personlige sprog, ikke kun hendes indre verden, men også hendes vision, hendes holdning, hendes kritik af det forhold, både hun og vi har til naturen, og især ødelæggelsen af den.

 


Assumpsió Mateu

 

 

Maise Corral (Spanien)

Maise Corral (f. 1960) er en spansk kunstner, der bor og arbejder i Barcelona. Hun maler nærmest fotografisk i et gådefuldt univers, hvor motiverne beskæres på overraskende måder. Mennesker og dyr smyger sig ind mellem hinanden eller ensomheden lyser som en uafrystelig aura omkring en anonym person, der har pakket sin kuffert og er klar til at tage det næste tog. 

I sine værker leger Maise Corral med lyset, skaber overraskende miljøer. Man prøver at forestille sig, hvad der er gået forud eller hvad der vil ske et øjeblik senere. Karaktererne bidrager til, at vi ikke forstår, hvad der foregår, men samtidig er der varme og liv at spore. Maise Corral skildrer en verden, der er fragmenteret; og man føler, at hendes farver dækker over en form for hemmelige alkymi.

 


Maise Corral 
 

 

 

Laura Iniesta (Spanien)

Laura Iniesta (f. 1979) er en markant repræsentant for den spanske abstrakte ekspressionisme. Hun er født og opvokset i Barcelona. Kunstneren har i en lang periode boet, arbejdet og udstillet i Amerika. Længslen efter Middelhavet bragte hende tilbage til Barcelona. Hun har en fornem æstetisk sans og hendes værker er gestikulerende, rå og direkte – med en stor visuel effekt, der efterlader stærke oplevelser på beskuerens nethinde.

 


Laura Iniesta
 

 

 

Maria Perello (Spanien)

Maria Perelló (f. 1961) har gennem årene udviklet forskellige temaer, men der er ét i særdeleshed, der er blevet hendes kendemærke: svømmere. I sine malerier fokuser Maria Perelló på menneskekroppen i vand – et element, der giver hende mulighed for at arbejde farverne, gennemsigtigheden og lyset ind i kompositionen og samtidig sløre bevægelser og antyde former. I vandets blå farve indfanger Maria Perelló en stilhed og en ro, der gør hendes malerier til meditative mesterværker.

 


Maria Perelló
 

 

Anne Brérot (Frankrig)


Anne Brérot (f. 1962) dyrker landskabs- og figurmaleriet. Hendes malerier er lysfyldte, flygtige og eventyrladede. Her er et citat hentet fra den nye dobbeltsprogede bog om Anne Brérot ”Det skrøbelige liv/La Vie Fragile”: ”Objekterne, som er malet af Anne Brérot, er ikke objekter. Eller ikke kun. Ud fra maleriet, der krystalliserer dem, fremstår en intens poetisk kraft, som giver en dimension af mystik til former og farver, skygge og lys. Ved at skildre dem således, ved at lade det meget specielle lys omkranse dem og ved at placere dem i fokus for vores opmærksomhed, giver kunstneren dem kraft til at videregive hendes eget syn på tingene og naturen.”

 


Carme Aliaga
 

 

 

Pierre Bonetto (Frankrig)

Pierre Bonetto (f. 1954) voksede op i Lyon som den ældste af tre brødre. Han viste meget tidligt

talent for tegning og en stor interesse i kunst. Da han femten år gammel bladrede

gennem et ugeblad, faldt hans øjne på et maleri af Pablo Picasso.

Det var et visuelt chok og en åbenbaring: nu vidste han, han ville være kunstner. Men hans far ville ikke give sit samtykke. I stedet blev han tvunget til at starte som designerlærling på et tekstil- og designatelier. Men da Pierre Bonetto forelsker sig i en kvindelig kunstner, begynder han endelig at male selv. Instinktivt begynder han med blomsten, som han genfortolker, dekonstruerer og stiliserer. Med tiden har Pierre Bonetto opbygget sit eget fantastiske herbarium.

 


Pierre Bonetto
 

 

 

Laurent Chabolle (Frankrig)
Laurent Chabolle (f. 1955) er uddannet på l’Ecole Nationale Supérieure des Métiers d’Art i Paris. Siden 1984 har han regelmæssigt udstillet sine arbejder i Frankrig, Schweiz og Danmark. 
Naturen er et gennemgående motiv i hans arbejder. Landskabsscenerier, træer, grene og blomster former han elegant i rustent metal og med stor indlevelse skabes værker, hvor kunstnerisk følsomhed omsættes til poesi.

 


Laurent Chabolle
 

 

Joël Gangloff (Frankrig)
Den franske kunstner Joël Gangloff er født i Offenburg (Tyskland) 1964 og uddannet som typograf på Grafisk Skole i Mulhouse (Frankrig) 1980. Efterfølgende har han studeret grafik og skulptur på kunstakademiet i Valencia (Spanien), hvor han blev færdiguddannet i 1996. 
Hans maleri bygger på en præcis og stringent teknik, der har tydelige referencer til klassicismen. Kunstneren foretrækker at male på en glat overflade. Hans maleri er centreret om naturen som objektet, og han eksperimenterer med farvens sitren mellem lys og mørke.


Joël Gangloff
 

 

Mathieu Weemaels (Belgien)

Mathieu Weemaels (f. 1967) er en klassisk landskabsmaler. Hans malerier er fyldt med forår og sommer, og man kan næsten dufte den blomstereng eller skovsø, han maler. Mathieu Weemaels må bruge megen tid liggende på ryggen ude i skoven, i hvert fald er mange af hans motiver trækroner malet som de ser ud, når man lægger sig ned på sit skovturstæppe efter en god frokost i det grønne.

 


Mathieu Weemaels
 

 

Gitte Buch (Danmark)

Gitte Buch (f. 1954) er født i Vestjylland og opvokset på Samsø. Hun flyttede til Langeland i 1984.

Landskabserindringer kalder hun selv sine værker. De kan også kaldes ’naturlyriske’, men har samtidig referencer til eksistentielle og spirituelle lag. Kunstneren har gennem årene skabt sig en personlig ikonografi.

 


Gitte Buch
 

 

Annemette Klit (Danmark)

Annemette Klit (f. 1971) er uddannet fra Kolding Designskole og laver unika keramikværker, hvor landskabsmaleri og form mødes på fineste vis. Nysgerrigt undersøger hun maleriet på en keramik vase eller krukke. Hun leger med keramikerens virkemidler, som sort ler, glasur og begitninger, der tit er at finde på hendes keramiske palet. Hun finder oftest inspiration i organiske vækster, plantedele, landskabets farver, bjerges rå og sneklædte klipper, himlens og havets mange nuancer af blå.

  

 

Connie Bønløkke (Danmark)

Connie Bønløkke (f. 1958) er er uddannet på Århus Kunstskole i 1996-97 og på Århus Kunstakademi i perioden 2009-2012. I 2017 tog kunstneren til Grønland. Det blev en skelsættende oplevelse, og hun fortæller: Jeg vil aldrig glemme det jeg så den dag, jeg fløj med helikopteren hen imod det sted, som skulle være mit hjem det næste år. Det sidder fast i mit sind. Derude i horisonten, i alt det hvide mod den azurblå himmel, så jeg små huse, der lå helt ud mod fjorden i et farvespil mod alt det hvide. Det var et storslået syn, det var så smukt, at det tog pusten fra mig!


Connie Bønløkke
 

 

Beatriz Garrigo (Spanien)                                                                

Beatriz Garrigo (f. 1958) er spansk og vokset op i Katalonien, hvor der er en rig tradition for keramik. På en gård i Sydfrankrig, midt i den uberørte natur, har Beatriz Garrigo fundet ro til at hengive sig til sin passion – keramik og maleri. Hun bruger aldrig forme, så ikke to stykker keramik er ens. 


Beatriz Garrigo
 

 

Majken á Grømma (Danmark)

Majken á Grømma (1956-2016) boede og arbejdede i Vig i Odsherred.

Hun kastede sig som ung ud i et professionelt liv som maler. Hendes malerier var moderne, ekspressive og koloristiske med landskabet som et dominerende motiv. I 1998 genopdagede hun Færøerne, og det gav anledning til eksperimenter, hvor hun med en koloristisk, bred og dynamisk penselføring udviklede landskabet i sine malerier hen mod stadig større enkelhed – i kombinationer af færøske motiver, elementer fra danske og svenske skove og Odsherreds landskaber.

“Jeg søger drama overfor poesien, lethed overfor tyngde, mørke sammen med lyset. De yderste modsætninger i det samme værk,” skrev hun om sin kunst.

  

 

 

Se kommende udstillinger i Odense her