Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Aktuelle kunstudstillinger i Odense, Ny Vestergade nr. 8+922. februar  til 23. marts 2019 – Ny Vestergade nr. 9

All That Jazz – jazzmotiver med musisk indhold – Laura Iniesta og Benjamin Torcal (SP)


Fernisering fredag 22. februar 2019 kl. 16-18. Kunstnerne vil være til stede. Alle er velkomne.

I juni 2018 var Rasmus i Barcelona på sin årlige tur rundt i Europa for at hente/bringe kunst. Hos både Laura Iniesta og Benjamin Torcal fandt han malerier inspireret af jazz – enten instrumenter eller jazz-musikere. Laura Iniesta og Benjamin Torcal havde overhovedet ikke talt sammen om jazz som motiv, og de havde ikke tidligere anvendt det som inspiration/motiv i deres malerier. Dette sammentræf gjorde, at Rasmus fik ideen til en udstilling med dem sammen i Gallerie Rasmus Odense og senere i Skagen.

Jazz luner godt i vinterkulden. På udstillingen ”All that jazz” malerier med jazzmotiver med musisk indhold af vores to velkendte spanske kunstnere Laura Iniesta og Benjamin Torcal Torres. 

Begge kunstnere har gennem det seneste år arbejdet med temaet jazz og brugt jazzmusikken som inspiration til deres malerier. Resultatet er kraftfulde og farvestærke værker fyldt med kraft og energi; men også et meget moderne og nutidigt udtryk.


Laura Iniesta er en markant repræsentant for den spanske abstrakte ekspressionisme. Hun er født og opvokset i Barcelona. Kunstneren har i en lang periode boet, arbejdet og udstillet i Amerika. Længslen efter Middelhavet bragte hende tilbage til Barcelona. Hun har en fornem æstetisk sans og hendes værker er gestikulerende, rå og direkte – med en stor visuel effekt, der efterlader stærke oplevelser på beskuerens nethinde.

 

Laura Iniesta

 


Laura Iniesta

 

Benjamin Torcal Torres har fundet sit eget ekspressionistiske i kombinationen mellem det abstrakte og det figurative. Hans malerier er energiske og varme med mange klare jordfarver, ofte kombineret med dyb blå eller stærk rød, hvor menneskeskikkelserne bevæger sig i et abstrakt rum. De konkrete figurer fanges og fastholdes af den abstrakte baggrund. Der er fart på og masser af jazzmusik i Benjamin Torcal Torres’ malerier.

 

Benjamin Torcal

 


Benjamin Torcal

 


Se kommende udstillinger i Odense her