Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Kunstforeningen af 1958

Foreningens formål

Foreningens formål er årligt at udgive et stykke grafik samt indkøbe kunstværker til bortlodning blandt medlemmerne. Alle kan være medlem. Årskontingentet er på 400 kr.

Alle, der melder sig ind eller fornyer medlemskabet, vil modtage et litografi. Ønsker du litografiet tilsendt, skal du indbetale yderligere 100 kr. pr. forsendelse.

Sådan bliver du medlem
Du kan tegne et nyt medlemskab ved indbetaling af kontingent på foreningens bankkonto: Danske Bank - Reg.nr. 1551 - konto: 9 290 006 438

Husk at anføre navn og adresse.

Sådan fornyer du dit medlemskab

Du kan forny dit medlemskab ved indbetaling af kontingent på foreningens bankkonto: Danske Bank - Reg.nr. 1551 - konto: 9 290 006 438

Husk at anføre navn, adresse og medlemsnummer.

Yderligere information fås hos Gallerie Rasmus.

Vinderliste for bortlodning af værker 2020 - klik og download


Årstryk 2021

Årsudgivelsen 2021

Kunstneren bag årets tryk er Anders Moseholm, der både herhjemme og i udlandet især er kendt for sine malerier med storbymotiver.
Anders Moseholm (f. 1959) er uddannet ved Det Kongelige Danske Kunstakademi (1989–1996) og School of Visual Arts i New York (1994).

Siden oldtiden har menneskene forsøgt at fortolke virkeligheden gennem billeder. Da fotografiet blev opfundet i 1839, skete der en markant ændring i vores opfattelse af billedgengivelse. Fotografiet var resultatet af en teknisk proces, som man anså for at være en objektiv gengivelse af motivet. Fotografiet har ændret den måde vi oplever billeder på, og Moseholms malerier kan ses som et modsvar til fotografiet. Hvor fotografiet indfanger øjeblikket, skildrer Anders Moseholm en tilsynekomst, et billede, som både kan være en erindring og ren drømmeagtig fantasi. Anders Moseholm maler utopia og prøver at undgå alt for specifikke referencer til kendte bygninger og bestemte steder. Mest af alt udtrykker hans billeder stemninger af don’t push me cause I am close to the edge. Ikke i desperat forstand, for dét at være tæt på kanten er ikke det samme som at falde ud over den.

Årstrykket udleveres til kunstforeningens medlemmer i Gallerie Rasmus fra lørdag d. 16. januar 2021.

Nr. 1. "4 x Authentic", motivstørrelse: 37x47.

 

Nr. 2. "One Blue Car", motivstørrelse: 37x47.

 

 

Nr. 3. "Everyday-changes", motivstørrelse: 37x47.

Årstryk 2020

Årsudgivelsen 2020. Vi har som noget nyt valgt to kunstnere.

Kunstneren John Ovesen, (f. 1944) har siden 1968 arbejdet med grafisk design af pladecovers, bogtilrettelægning, bogomslag, tidsskrifter, logoer m.v.
I 1970’erne kreerede John Ovesen bl.a. alle forsiderne på Klaus Rifbjergs bøger. Det er ikke så underligt, for i den periode var han ansat på Gyldendal som grafisk designer.
I 1978 startede John Ovesen tegnestue sammen med Ole Fick og Anne-Marie Steen Petersen.
John Ovesen har i dag tegnestue sammen med sin kone, Kirsten Sonne, hvor de laver grafisk design for forlag og pladeselskaber.
John Ovesen har i løbet af sine mange år i branchen lavet utallige bogomslag og pladecovers.
Ved siden af laver han billeder primært med
udgangspunkt i popkulturen.

Kunstneren Søren Vestergaard, (f. 1961) er i 1986 uddannet som arkitekt MAA og driver i dag en odenseansk arkitektvirksomhed med speciale i byggeri.
Søren har siden studietiden været fascineret af og arbejdet med tegning, maleri og grafik.
Sørens kunstneriske arbejder tager udgangspunkt i en grafisk verden, hvor et digitalt mix af forskellige medie-former er virkemidlet.
Sørens værker er typisk en blanding af sort/hvid tekno-logi og farverige tegnede elementer. Det tegnede er ty-pisk kvinder, der bevidst er fremstillet “forenklede og tegneserieagtige” som kontrast til de mere fotorealistiske sort/hvide grafiske dele.
I sammenhæng danner kontrasterne en ny mening, et univers, et sted imellem drøm og virkelighed - eller imellem himmel og jord.

Nr. 1. 

 

Nr. 2. 

 

Nr. 3.

 

 

 

Nr. 4.

 

Nr. 5.

Nr. 6.

 

Nr. 7.

 


Vi har i år besluttet, at medlemmer - både gamle og nye - frit kan vælge imellem alle de årsværker, som vi har udgivet i årenes løb, når man tegner et medlemskab for 2018. Spørg i Galleriet efter hvilke muligheder der er. Vi kan naturligvis kun tilbyde valg imellem de værker, som er på lager.

MAILADRESSER

Der har i flere år været efterspurgt udsendelse af invitation til generalforsamling på mail. Det blev vedtaget, at vi fra 2017 udsender på mail - men et lille hjertesuk - vi mangler stadig mange mailadresser. Så hvis du ikke har oplyst din mailadresse i forbindelse med betaling af kontingent 2018, så hører vi meget gerne fra dig.
Skriv blot dit medlemsnummer og din mailadresse og send til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.k Vi udsender naturligvis med brevpost til de medlemmer, hvor vi ikke har registreret mailadresse.


Årstryk 2019

Årets kunstner er Gitte Degnemark med fire tryk, som kan ses herunder. 

Gitte Degnemark brænder for portrættet.

Ikke bare det at gengive et ansigt, men det at udforske mennesket bag ansigtet og tilføje stemning,
ord eller figurative detaljer, der gør værket til en totaloplevelse.

Nr. 1. Miss Skagerak, 35,5x28cm

 

Nr. 2. Når en Sailor går i land, 35,5x28cm

 

Nr. 3. Sommerdag i Skagen, 38x27cm

 

Nr. 4. Miss Autumn 2018, 38x27cm

 


Årstryk 2018

Årets kunstner 2018 var Lene Frederiksen med fire tryk, som kan ses herunder. 

 

Nr. 1. 

 

Nr. 2. 

 

Nr. 3. 

 

Nr. 4.


Årstryk 2019 

Årets kunstner 2019: Gitte Degnemark med 4 forskellige artprint.

Klik her og se de fire årstryk fra 2019


Årstryk 2018

Årets kunstner 2018: Lene Frederiksen med 4 forskellige artprint.

Klik her og se de fire årstryk fra 2018


Årstryk 2017 

Årets kunstner 2017: Pierre Bonetto (f. 1954) med 4 forskellige artprint.

Pierre Bonetto maler blomster og meget andet. Men mest blomster. Det kan være roser eller chrysanthemer; alle er de store og svulmende. Han har fundet sin egen niche, hvor han genfortolker og ’dekonstruerer’ blomster. Med tiden har Pierre Bonetto opbygget sit eget fantastiske herbarium.

Klik her og se de fire årstryk fra 2017


Årstryk 2016 

Årets kunstner 2016: Anne Brérot med 4 forskellige artprint.

Anne Brérot er født i 1962 i Angers. Hun er uddannet ved kunstakademiet i Aix-en-Provence og har imere end tyve år udstillet i Paris, Annecy, Metz og Lyon. Hun har deltaget i internationale kunstmesser som f.eks. Art Karlsruhe. Anne Brérot dyrker figur- og landskabsmaleriet. Hun bor og arbejder i Lyon, Frankrig.

Klik her og se de fire årstryk fra 2016