Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Aktiviteter og arrangementer

Bestyrelsen drøfter løbende aktiviteter og arrangementer for medlemmerne, fx besøg på kulturinstitutioner, aktuelle udstillinger på museer, opera eller lignende.

En gang årligt arrangeres en kunsttur til udlandet – Barcelona, London Stockholm, Budapest, Riga, Hamburg og Rendsborg har været besøgt de seneste år.

Arrangementerne annonceres i NYT (nyhedsbrevet) eller særskilt på hjemmesiden - se kommende arrangementer her


Afholdte arrangementer

SKAGENSTUREN 27.-29. APRIL 2018

Sol, hav, klitter, kunst, musik god mad og vin, naturoplevelser og hyggeligt samvær.

Alle ingredienser gik op igen højere enhed på Kunstforeningens tur til Skagen med 30 tilfredse deltagere. 

Fin indkvartering på Marienlund, frokost på Bamsemuseet, tur til Grenen, fernisering på Grenen Kunstmuseum, middag og jaz med Lektor orkester rundede førstedagen af.

Besøg i Skagen Kunst & Rammer før rundvisning på Skagens Museum med hovedvægt på den fine særudstilling : Michael Ancher og Kvinderne fra Skagen.

En del spiste frokost på havnen, andre på Brøndums før eftermiddagens fernisering på Strandgalleriet i Gl. Skagen. Middag på Hyttefadet og koncert med Mads Toghøj afsluttede dag to.

Vi sluttede søndag formiddag med besøg i strålende sol på det nye fuglemuseum i Skagen Grå Fyr. Oplæg om trækfuglenes ruter og spændende at opleve ringmærkning med dedikerede medarbejdere fra Dansk Ornitologisk Forening.

En fin oplevelse, der blev afsluttet med en god frokost i solen ved foden af fyret.

Og så gik turen sydpå - efter endnu en rigtig fin tur til Skagen. 

Tak til alle deltagere fra arrangørerne og Bestyrelsen.

 

Her kan du læse om de senest afholdte arrangementer og ture i kunstforeningen


Generalforsamlingen fredag d. 20. april 2018 i Kunstforeningen Rasmus, Odense. 

Vi havde ikke forestillet os, at vi skulle holde generalforsamling på årets første sommerdag i Odense. Men den kom allerede fredag d. 20. april.

Alligevel mødte medlemmerne talstærkt op. Tak for det!

Og generalforsamlingen og bortlodningen forløb i god ro og orden. Også tak for det. Vi håber vinderne gik glade hjem med de valgte kunstværker.

Formandens beretning og regnskabet blev godkendt . Vedtægterne justeret og nye medlemmer til bestyrelsen valgt. 

For vi tog nemlig afsked med vores kasserer gennem mange år, Solvejg Jensen, med stor tak for et fremragende arbejde for kunstforeningen. Også stor tak til Klaus Delman, der udtrådte af bestyrelsen efter stor indsats i to perioder i bestyrelsen.

Bestyrelsen har konstitueret sig på bestyrelsesmødet d. 2. maj. Se den nye bestyrelse her Den nye bestyrelse i KFR-Odense

 

Allerede nu kan referatet fra generalforsamlingen, formandens beretning og gevinstlisten fra bortlodningen ses her på hjemmesiden - klik her

Bestyrelsen takker for medvirken til god afvikling af generalforsamlingen. 

Bestyrelsen satser på at generalforsamlingen i 2019 afvikles 26. April 2019, nærmere følger.


LOVING VINCENT i Cafe-Biografen og KVINDER DER FORANDRER VERDEN v. Agnete Brinch i Galleriet - 20. marts.

Foromtalen af filmen om Vincent Van Gogh lovede en farvestrålende, fascinerende og rørende beretning om skaberglæde og lidenskab, passion og fortvivlelse. Udelukkende lavet af malerier. 

  

 Vi var 40 medlemmer, der tirsdag d. 20.3 fik en god oplevelse med fra Cafe-biografen, før Agnete Brinch fuldendte en god aften med sit inspirerende oplæg om Kvinder der forandrer verden – flere af dem kan endnu ses på Agnetes billeder i Galleriet.

Også tid til sandwich og et glas vin – og mange tilkendegivelser om, at vi godt må fortsætte med denne slags arrangementer.

Det satser vi på!


Kunst på Syddansk Universitet – 5. februar 2018. 

Vi var 23, der på en iskold eftermiddag d. 5. februar – heldigvis var vi indendørs – nød godt af lektor

Mogens Davidsens rundtur blandt kunstværker på SDU. Mogens Davidsen førte os rundt til nogle af de værker, der er centrale for ham og som viste spændvidden i Universitetets enorme samling af kunst.

  

 En inspirerende og spændende gennemgang fra nord til syd og øst til vest, der gav mod på flere

oplevelser. Både vi og Davidsen havde et par hyggelige timer – og vi håber, vi kan gentage successen med flere af samlingens værker. Måske til efteråret!

Tak for et godt besøg!


Glasværket ved Odense Havn - den 7. marts 2018 - kl. 17.00, Havnegade 13.

Den 7. marts besøgte 30 medlemmer fra Kunstforeningen Rasmus Glasværket på Odense havn.

Vi fik et historisk indblik i Glasværkets historie og ikke mindst Glasværkets betydning for Odense by. En sprudlende Per Jørgensen fortalte om ideen med Glasværket samt de udfordringer projektet står overfor.

Der hersker ingen tvivl om, at medarbejderne på Glasværkets “brænder” for stedet. Der blev også lejlighed til se glasmagerne i arbejde. Medlemmerne havde et par hyggelige timer på Glasværket og blevet en oplevelse rigere. 


Rodin og Jørgen Svenstrup – 21. november 2017. 

Trods kommunalvalg var godt 25 medlemmer klar til filmforevisning i Cafe Biografen kl. 16.00.

Vi så RODIN, den franske instruktør Jacques Doillons skildring af den store franske billedhugger Auguste Rodins virke og ikke mindst hans omtumlede samliv med Camille Claudel, hans elserinde og elev – eller var hun hans ligemand? Tankevækkende – og lang – fransk film. 

Efter følgende holdt den fynske billedkunstner Jørgen Svenstrup, Brunshuse et autentisk, varmt og interessant oplæg om sit liv og sit kunstneriske virke. To ting, som han fornemt demonstrerede, i hans tilfælde ikke kunne adskilles. En god oplevelse, der også blev ledsaget af et glas vin og snack, før vi kl. 19.15 kunne begive os hjem og følge valgresultaterne i vores kommuner.

Vi satser på at kunne lave lignende arrangementer i samarbejde med Cafe Biografen.


Udlandstur den 23. og 24. september 2017 til Rendsborg

I et fantastisk sensommervejr tog 34 medlemmer til Rendsborg. Vi besøgte NordArt i Büdelsdorf nord for Rendsborg, hvor det historiske jernstøberi, Carlshütte, danner rammen om et enestående udstillingsområde med såvel indendørsarealer som skulpturpark. Mere end 200 internationale kunstnere præsenterer et omfangsrigt panorama af nutidskunst.

Carlshütte er officiel partner for det tysk/kinesiske kulturprogram i forbindelse med 45-års jubilæum for de diplomatiske relationer mellem Tyskland og Kina. NordArt har fokus på kinesisk nutidskunst.

Blandt dette års highlights er de to spektakulære, 30 meter lange ”fønikser” af den kinesiske kunstner XU Bing.

 

Efter middagen vendte vi tilbage til NordArt, hvor vi deltog i ”Lysenes Lange Nat”. Her blev NordArt prisen 2017 samt publikumsprisen offentlig-gjort. Ikke overraskende fik de ovennævnte kunstnere publikumsprisen. NordArt prisen gik til Jörg Plickat med ”Helping Hands, Homage to Humanity”. Det blev en stemningsfuld aften med kunstværker og skulpturer ”badet i lys” og med et alsidigt live musikprogram. NordArt blev for os en uforglemmelig verdensomsejling igennem kunsten.

Søndag formiddag fortalte Kurt Berg os om det omskiftelige europakort i et historisk perspektiv. Dette gav en god forforståelse, inden en dansk guide tog os på en historisk byvandring i Rendsborg. På Paradepladsen så vi bl.a. kommandantboligen, hvor Christian den 7. døde i 1808. Også Frederik 6. blev udråbt til konge af Danmark her på Paradepladsen. Selv på en søndag blev der mulighed for et besøg i Christkirken.

Efter en overdådig frokost kørte vi til Seebüll, hvor vi fik en rundvisning på Nolde-museet. Efter to oplevelsesrige dage i Sydslesvig gik turen tilbage til Fyn.


Medlemstur til Mogens Grønbech på Knold ved Fåborg

Den 5. september 2017 fik 15 medlemmer en spændende oplevelse på Knold. Mogens Grønbech fortalte om sit arbejde som blomsterscenograf med udsmykningsopgaver ved royale begivenheder, tv-shows, indkøbs-centre og store virksomheder. Vi oplevede Grønbechs talent i at bruge naturens materialer både i gården, i staldene og helt ind i stuehuset. Hyggeligt samvær og en lækker fiskeanretning gav medlemmerne en uforglemmelig aften.

 

 


Medlemstur til Skulpturstøberiet i Svendborg marts 2017.

Kunstforeningen Rasmus Odense var onsdag d. 29. marts et besøg på Skulpturstøberiet i Svendborg.

Vi var 28 medlemmer og vi fik en uforglemmelig oplevelse i selskab med ejeren Jørgen Svendsen og en af hans svende. Vi var lovet en teknisk gennemgang af støbeprocessen og det fik vi så sandelig i form af diverse dele af en større ( 5 meter) mands-skulptur af Christian Lemmerz.

      

Oven i hatten havde Jørgen arrangeret det således at vi kom til at overvære selve støbningen af enkeltdele - det kan godt tage pusten fra en. Et godt arrangement som Anne havde foranstaltet.


Medlemstur til Tommerup Keramiske Værksted november 2016

Kunstforeningens medlemstur til Tommerup keramiske Værksted blev overtegnet og afviklet en blæsende kold novembereftermiddag.

Vi fik en spændende rundvisning af Søren, en af værkstedets keramikere, som indgående førte os igennem den indviklede proces i skabelsen af de meget store keramiske værker,som værkstedet har specialiseret sig i at fremstille. Det være sig krukker, fade, søjler, keramiske ”sten” etc.

En af de helt store udfordringer er at udforme og brænde de store værker uden de springer eller krakelerer i brændingen. Som vores rundviser sagde: Der er ikke noget der skræmmer Esben ( red. Lyngsåå Madsen, direktør ),hvilket har ført til, at en kunstner har bedt om at få brændt nogle værker, som slet og ret er nogle massive klumper ler så store som gammeldags halmballer.

Værkstedet har eksisteret i 30 år i 2017, og derfor er der planlagt en jubilæumsudstilling på Clay til oktober. Udstillingen vil vise udviklingen på værkstedet og flere kendte kunstnere som Peter Brandes, Bjørn Nørgård og Pia Andersen vil bidrage med værker.

Vi planlægger at gennemføre en medlemstur i oktober 2017 umiddelbart efter udstillingens åbning.