Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Aktiviteter og arrangementer

Bestyrelsen drøfter løbende aktiviteter og arrangementer for medlemmerne, fx besøg på kulturinstitutioner, aktuelle udstillinger på museer, opera eller lignende.

En gang årligt arrangeres en kunsttur til udlandet – Barcelona, London Stockholm, Budapest, Riga, Hamburg og Rendsborg har været besøgt de seneste år.

Arrangementerne annonceres i NYT (nyhedsbrevet) eller særskilt på hjemmesiden - se kommende arrangementer her


Afholdte arrangementer

Kroppen som Kunstner. Væv og celler i mønster, form og farver 24. april 2019

Rikke Kølby Christensen og Tina Di Caterino overlæger i Anatomisk Patologi ved henholdsvis Sygehus Lillebælt Vejle og OUH var aftenens gæsteforelæsere. De fortalte om deres arbejde med at stille diagnoser på celler og væv ved brug af lysmikroskop. De er trænet i at observere ændringer i kroppen på cellulært niveau. Med fotos og fortællinger fra dagligdagen fortalte Rikke og Tina hvordan arbejdet med kroppens celler er og kan være en ”kunst” – både at se på og arbejde med.

Aftenens foredrag blev krydret med en særudstilling af Troels Trier og Narcis Gironel, som hver har fået til opgave at arbejde videre med billeder af kroppens egen kunst. Det er der kommet interessante og super flotte kunstværker ud af.

SKAGENSTUREN 27.-29. APRIL 2018

Sol, hav, klitter, kunst, musik god mad og vin, naturoplevelser og hyggeligt samvær.

Alle ingredienser gik op igen højere enhed på Kunstforeningens tur til Skagen med 30 tilfredse deltagere. 

Fin indkvartering på Marienlund, frokost på Bamsemuseet, tur til Grenen, fernisering på Grenen Kunstmuseum, middag og jaz med Lektor orkester rundede førstedagen af.

Besøg i Skagen Kunst & Rammer før rundvisning på Skagens Museum med hovedvægt på den fine særudstilling : Michael Ancher og Kvinderne fra Skagen.

En del spiste frokost på havnen, andre på Brøndums før eftermiddagens fernisering på Strandgalleriet i Gl. Skagen. Middag på Hyttefadet og koncert med Mads Toghøj afsluttede dag to.

Vi sluttede søndag formiddag med besøg i strålende sol på det nye fuglemuseum i Skagen Grå Fyr. Oplæg om trækfuglenes ruter og spændende at opleve ringmærkning med dedikerede medarbejdere fra Dansk Ornitologisk Forening.

En fin oplevelse, der blev afsluttet med en god frokost i solen ved foden af fyret.

Og så gik turen sydpå - efter endnu en rigtig fin tur til Skagen. 

Tak til alle deltagere fra arrangørerne og Bestyrelsen.

 

Her kan du læse om de senest afholdte arrangementer og ture i kunstforeningen


LOVING VINCENT i Cafe-Biografen og KVINDER DER FORANDRER VERDEN v. Agnete Brinch i Galleriet - 20. marts.

Foromtalen af filmen om Vincent Van Gogh lovede en farvestrålende, fascinerende og rørende beretning om skaberglæde og lidenskab, passion og fortvivlelse. Udelukkende lavet af malerier. 

  

 Vi var 40 medlemmer, der tirsdag d. 20.3 fik en god oplevelse med fra Cafe-biografen, før Agnete Brinch fuldendte en god aften med sit inspirerende oplæg om Kvinder der forandrer verden – flere af dem kan endnu ses på Agnetes billeder i Galleriet.

Også tid til sandwich og et glas vin – og mange tilkendegivelser om, at vi godt må fortsætte med denne slags arrangementer.

Det satser vi på!


Kunst på Syddansk Universitet – 5. februar 2018. 

Vi var 23, der på en iskold eftermiddag d. 5. februar – heldigvis var vi indendørs – nød godt af lektor

Mogens Davidsens rundtur blandt kunstværker på SDU. Mogens Davidsen førte os rundt til nogle af de værker, der er centrale for ham og som viste spændvidden i Universitetets enorme samling af kunst.

  

 En inspirerende og spændende gennemgang fra nord til syd og øst til vest, der gav mod på flere

oplevelser. Både vi og Davidsen havde et par hyggelige timer – og vi håber, vi kan gentage successen med flere af samlingens værker. Måske til efteråret!

Tak for et godt besøg!


Glasværket ved Odense Havn - den 7. marts 2018 - kl. 17.00, Havnegade 13.

Den 7. marts besøgte 30 medlemmer fra Kunstforeningen Rasmus Glasværket på Odense havn.

Vi fik et historisk indblik i Glasværkets historie og ikke mindst Glasværkets betydning for Odense by. En sprudlende Per Jørgensen fortalte om ideen med Glasværket samt de udfordringer projektet står overfor.

Der hersker ingen tvivl om, at medarbejderne på Glasværkets “brænder” for stedet. Der blev også lejlighed til se glasmagerne i arbejde. Medlemmerne havde et par hyggelige timer på Glasværket og blevet en oplevelse rigere. 


Rodin og Jørgen Svenstrup – 21. november 2017. 

Trods kommunalvalg var godt 25 medlemmer klar til filmforevisning i Cafe Biografen kl. 16.00.

Vi så RODIN, den franske instruktør Jacques Doillons skildring af den store franske billedhugger Auguste Rodins virke og ikke mindst hans omtumlede samliv med Camille Claudel, hans elserinde og elev – eller var hun hans ligemand? Tankevækkende – og lang – fransk film. 

Efter følgende holdt den fynske billedkunstner Jørgen Svenstrup, Brunshuse et autentisk, varmt og interessant oplæg om sit liv og sit kunstneriske virke. To ting, som han fornemt demonstrerede, i hans tilfælde ikke kunne adskilles. En god oplevelse, der også blev ledsaget af et glas vin og snack, før vi kl. 19.15 kunne begive os hjem og følge valgresultaterne i vores kommuner.

Vi satser på at kunne lave lignende arrangementer i samarbejde med Cafe Biografen.