Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Indkøbte værker

Her kan du se Kunstforeningen Rasmus Odenses indkøbte værker.

Bestyrelsens kunstindkøb

Mindst 90% af kontingentet pr. regnskabsår skal anvendes til indkøb af kunstværker.

Bestyrelsen mødes ca. 6 gange om året - primært i forbindelse med galleriets ferniseringer - for at indkøbe kunstværker til bortlodning på generalforsamlingen i april.

Desuden indkøber bestyrelsen kunstværker fra galleriets store beholdning af værker af kunstnere der er tilknyttet galleriet.
Ca 20% af værkerne er stående værker (skulpturer og ligende). Klik på værket for at se det i stor størrelse. 

Få printvenlig værkoversigt 2021 - klik her

 

Indkøbteværker 2020/21

 


Kunstindkøb og bortlodning - den nuværende situation

1. Kunst til bortlodning skal indkøbes i Gallerie Rasmus

2. Mindst 90% af kontingentet pr. regnskabsår skal gå til indkøb af kunstværker

3. Antallet af kunstværker til bortlodning skal svare til mindst 1/5 af det antal medlemmer foreningen har ved regnskabsårets afslutning. 

Ad 1. Vedtægterne § 2 

Bestyrelsens hovedopgave er at indkøbe kunstværker til bortlodning gennem Gallerie Rasmus. Dvs., at den kunst, der kan indkøbes, er værker af de kunstnere, der er tilknyttet Gallerie Rasmus og som udbydes til salg gennem galleriet.

Bestyrelsens indkøb sker primært i forbindelse med de ferniseringer galleriet arrangerer med galleriets kunstnere. 

Ad 2. Vedtægterne § 5 

Mindst 90 % af kontingentet pr. regnskabsår skal anvendes til indkøb af kunstværker. (Det faktiske tal har de seneste år ligget på ca. 94%). 

Ad. 3. Vedtægterne § 8 

Antallet af de kunstværker, der bortloddes på Generalforsamlingen skal svare til mindst 1/5 af det antal medlemmer, foreningen har ved regnskabsårets afslutning.

Eksempel: Dvs, at er medlemstallet f.eks. 350, skal der være indkøbt mindst 70 kunstværker til bortlodning (plus 2 ekstra værker for at øge valgmulighederne).

90 % af det nuværende kontingent på 800,- kr. pr. år er 720,- kr. Det betyder, at der kan/ skal indkøbes kunst for 720,- x 350 = 252.000,- kr.

Det svarer til en gennemsnitspris pr. kunstværk på ca. 3.600,- kr. - ekskl. den rabat Kunstforeningen kan opnå fra Galleriet.