Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Kunstforeningen Rasmus Odense

Kære Medlem

Velkommen til Kunstforeningen Rasmus Odenses hjemmeside.

Bestyrelsen for Kunstforeningen Rasmus ønsker jer godt nytår og takker for den store opbakning. Vi er nu over 400 medlemmer. Vi glæder os til art se jer til nye, spændende arrangementer i det nye år. Vi byder bl.a. på:

  • Kunst på UCL - onsdag d. 30. januar kl. 16
  • Tur til Museum Frello og Esbjerg Kunstmuseum lørdag d. 16. marts 
  • Lyon-tur 1 og 2 i september 2019

Se alt om de kommende og afviklede arrangementer i NYT 103 - januarkvartal 2019 - klik og download


Nyt indkøb i 2019:

 

Blandt de sidst købte værker er et serigrafi af Andy Warhol - det nederste til højre.

Bestyrelsen har nu købt 60 af de godt 80 værker, der skal bortloddes på generalforsamlingen i april.

Se alle værkerne her


Facebook:
Vi er for nylig kommet på Facebook - så klik ind og synes godt om vores side, og følg med i vores gøren og laden.


 Afholdte arrangementer


Kunst på Syddansk Universitet 19. november

En kold november dag fik 24 af Kunstforeningens medlemmer indblik i den fantastiske kunst der er på SDU. Mogens Davidsen har sin daglige gang på SDU, og har et stort kendskab den kunst der er på SDU og ikke mindst er han en formidabel formidler. Fascinerende var bl.a. Sophia Kalkaus Kosmos & Atomos samt den imponerende kobbertrappe. Vi afsluttede rundvisningen med at se Mogens Davidsens egne finurlige værker, som har guld som fællesnævner. Kunstforeningen havde et par hyggelige timer, hvor Mogens Davidsen på en lunefuld måde formidlede sin viden. Kunstforeningens medlemmer kan allerede glæde sig til 2019, hvor Mogens Davidsen har lovet at holde et foredrag i galleriet.

 

Kan vi blive klogere af kunsten? D. 8. november 2018.

Ja, måske! 40 var torsdag aften d. 8. november mødt frem i Galleriet og fik et tankevækkende og spændende oplæg ved forsker Helene Scott-Forstmand med focus på videnspotentialet i kunst, både for læger og i det hele taget. Hvilken viden/indsigt opstår i mødet med kunst, og når vi den uhåndgribelige følelse af at at blive beriget. Bliver medicinstuderende bedre til at diagnosticere når de kender til og udfordres af abstrakt kunst?

Efter oplægget og et glas vin styrede Jane Clemensen med vanlig sikker hånd den efterfølgende debat. Vi kom vidt omkring, men centralt i debatten stod undren, flertydighed og muligheden for via nysgerrighed og dvælen ved kunsten at opnå ny viden og indsigt. Noget med hjem at tænke videre over fik vi alle sammen!

Vi satser på endnu en TALK med et spændende kunstrelateret emne til marts - hold dig orienteret her på Hjemmesiden og næste nummer af NYT.


Fuldtegnet succes til KUSAMA og Peder Freund d. 30. oktober

Vi var ikke færre end 45, der så Heather Lentz´ indsigtsfulde og kærlige portræt af den japanske kunstner Yayoi KUSAMA i Cafebiografen. En god oplevelse.

Så i samlet trop til Galleriet og efter en god sandwich og et godt glas vin gav Peder Freund os indblik i sit kunstneriske virke med inspiration i lyset, soltilbedelse og De SMAA DYRs Univers.Tak for et spændende oplæg.

At dømme efter de fremmødte medlemmers tilkendegivelser, satser Bestyrelsen på et lignende film/foredrag-arrangement i samarbejde med Cafebiografen til foråret.

Se flere afholdte arrangementer her


Nyhedsbrevet NYT

Vi udsender løbende nyhedsbrevet NYT til vores medlemmer. Her kan du læse det seneste:

NYT 103 - januarkvartal 2019 - klik og download

NYT 102 - oktoberkvartal 2018 - klik og download

NYT 101 - julikvartal 2018 - klik og download

 


Vi har brug for din hjælp

Som nævnt op til generalforsamlingen vil bestyrelsen gerne inddrage interesserede medlemmer i bestyrelsesarbejdet, så vi kan fastholde og udvikle vore aktiviteter.

Har du lyst til at give en hånd med til fx.:
- at planlægge og afvikle ture/arrangementer for medlemmerne.
- at arrangere den årlige udlandstur.
- at medvirke ved vore HCA-Festival-aktiviteter eller lignende arrangementer.
- at etablere og afvikle en kunst- bytte låneordning for medlemmerne. Andre aktiviteter er også velkomne.

Alle aktiviteter vil ske i samarbejde med et eller flere bestyrelsesmedlemmer.

Send en mail til formanden: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. 

Husk at oplyse om medlemsnr. og tlf.nr., så indkalder vi de interesserede til et møde i galleriet, hvor vi drøfter det videre forløb.


Ros og ris

Vi er altid interesserede i at høre fra medlemmerne - hvad synes du, vi gør godt, hvad kunne vi gøre bedre og har du eventuelt forslag til bestyrelsen?

Skriv en mail til bestyrelsesmedlem Bjarne Strøh Andersen på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. med forslag, gode ideer, ris og ros. Forslagene drøftes på bestyrelsesmøderne, og vi svarer i nyhedsbrevet NYT og her på hjemmesiden.

Vi ser frem til dialogen.

Venlig hilsen bestyrelsen


Om Kunstforeningen Rasmus

Kunstforeningen Rasmus Odense blev stiftet i 1993 og har gennem de seneste år haft ca. 350 medlemmer.

Formålet med foreningen er at give medlemmerne gode kunstoplevelser. Dette sker ved opkøb af kunst i Gallerie Rasmus til bortlodning blandt foreningens medlemmer og ved besøg og rejser i ind- og udland.

Gennem årene er det blevet til besøg i bl.a. Barcelona, London, Stockholm, Budapest, Riga, Hamborg og Rendsborg.

Medlemskontingentet er 800 kr. om året. Som medlemmer optages enkel personer, par, firmaer, institutioner eller kunstforeninger. Medlemskontingentet giver ret til deltagelse i kunstforeningens arrangementer og i den årlige generalforsamling og bortlodning, som finder sted i sidste halvdel af april.

Hvis du er interesseret i at blive medlem af Kunstforeningen Rasmus Odense, kan du kontakte kasserer Gitte Knudsen via e-mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..