Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Kunstforeningen Rasmus Odense

Kære Medlem

Velkommen til Kunstforeningen Rasmus Odenses hjemmeside. 


Faaborg Kunstmuseum og Svelmøturen 6.6.21

     

En dejlig sommerdag mødtes 33 medlemmer i Faaborg Museum til en særudstilling med 50 forskellige værker af Andy Warhol i den charmerende lejlighed i Konservesgården.

Efterfølgende fik vi den spændende historie om mæcen Mads Rasmussen og museets tilblivelse. Vi fik en gennemgang af Peter Hansens berømte maleri samt de mysterier billedet gemmer. Faaborg museum og malerier af de fynske malere er absolut et besøg værd.

Turen gik efterfølgende til den ukendte perle Svelmø, hvor vi med traktor og vogn blev kørt over vandet. Vi havde en fantastisk rundvisning på øen med geder i snor og fantastiske historier og anekdoter undervejs.

Dagen blev afsluttet med ”Ø-ko-bøf med nye kartofler og tilbehør.

Dette var startskuddet efter genoplukningen og nye aktiviteter er undervejs.

    

 

Årets generalforsamling 2021 

Referatet kan hentes på dette link

BESTYRELSEN 

Bestyrelsen har på et møde d. 6. maj 2021 konstitueret sig med

Anne Fugl som formand,

Gitte Knudsen som kasserer

og Jan Steffensen som referent.

 

Bortlodning af indkøbte kunstværker 2021

Besigtigelse: Det har ikke været muligt at udstille de indkøbte kunstværker i Gallerie-Rasmus med sikkerhed for medlemmernes helbred, hvorfor udlodningen er udskudt til den 25. juni 2021 kl. 16.00. Værkerne vil med forbehold for evt. restriktioner blive udstillet i Gallerie Rasmus fra fredag den 11. juni 2021 i åbningstiden. Datoen for udlodningen er sat i håb om yderligere oplukning samt sommerligt vejr, hvor vi forhåbentlig har mulighed for fællesskab og hygge i gaden. De 81 + 2 ekstra kunstværker kan allerede ses på hjemmesiden her

Se printervenlig værkoversigt 2021 - klik her

Grundet sparede udgifter til generalforsamlingen har vi indkøbt lidt bedre og dyrere værker til bortlodning. Næste års generalforsamling vil (forhåbentligt) blive afholdt på Hotel H.C. Andersen. Datoen er den 29. april 2022.

Foreningsgoder. Rabat ved kunstkøb i Gallerie Rasmus Der skal for god ordens skyld erindres om, at kunstforeningens medlemmer kan få 10% rabat ved køb af kunstværker til priser over 2.500, - kr.

Rabat ved leje af sommerhus i Skagen Elsemarie og Peter Rasmus tilbyder medlemsrabat ved leje af spændende bolig i Skagen. Se mere herom på galleriets hjemmeside!

 

Med venlig hilsen

Anne Fugl FormandSe iøvrigt NYT 108
 og NYT 109 her.

Coronasituationen sætter desværre stadig præget på vore aktiviteter. Udover aflysningen/udsættelsen af turen til Fåborg og Svelmø har bestyrelsen måttet træffe den tunge beslutning at aflyse den færdigplanlagte udlandstur til BERGEN 16.-19. september. (I skrivende stund kræver nordmændene 10 dages karantæne for flyrejsende fra Kastrup). 

Bestyrelsen har drøftet en række andre mulige arrangementer for medlemmerne, men om situationen gør det muligt at melde konkret ud, er desværre fortsat uklar.

Vi håber på medlemmernes forståelse og glæder os til en normalisering af situationen, så vi atter kan mødes til kunstneriske oplevelser i Kunstforeningens regi.  

 

Facebook: Vi er for nylig kommet på Facebook - så klik ind og synes godt om vores side, og følg med i vores gøren og laden.


Afholdte arrangementer

Vi fik afholdt en sælge/byttedag, hvor de tilmeldte medlemmer fik byttet rundt på kunst og bestyrelsen forventer at gentage successen i 2021.

Afviklede arrangementer

Kunst og videnskab

Mandag d. 4. november gæstede lektor Mogens Davidsen, SDU, os i galleriet, hvor han på sin sædvanlige lune facon fortalte om, hvad han forsker i. Han interesserer sig for værker i modernismen inden for både litteratur, musik og billedkunst, der har “dissonans”, dvs. værker, der - med hans egne ord - virker som en sten i skoen på beskueren, værker, der udfordrer os, fordi de virker kraftigt imod vores forventning om harmoni. 

En særdeles spændende og interessant aften. 

LYON 1 og 2.

På grund af den store interesse fra vores medlemmer var ikke med end to grupper i LYON fra d. 6 - 10 og fra d. 13-17 september - begge med 24 deltagere.

Lyon tog imod i strålende sommervejr - sol og 30 grader om dagen og lune aftener med op til 24 grader. Bedre kunne det ikke være.

Og Hotel Phénix i den nordlige del af den gamle by ud til floden Saône, var en hyggelig og perfekt base for vore aktiviter.

Guidet rundvisning i Den game BY og på Musée des Beaux-Arts, besøg på det nye Musée de Confluence, beliggende hvor floderne Saône og Rhône løber sammen, sejltur på Saône, guidet tur på Silkemuseet med indføring i silkevævningens kunst og historie, besøg på markedet ved La Croix-Rousse og i Halles de Beaucuse.

For slet ikke at tale om de lokale kulinariske oplevelser på de Bouchoner vi spiste på om aftenen.

Mætte af mad og indtryk kunne vi flyve hjem med tak for endnu en god og indholdsrig udlandstur.

Som forhåbentlig ikke bliver den sidste.  

 

 

Kroppen som Kunstner. Væv og celler i mønster, form og farver 24. april 2019

Rikke Kølby Christensen og Tina Di Caterino overlæger i Anatomisk Patologi ved henholdsvis Sygehus Lillebælt Vejle og OUH var aftenens gæsteforelæsere. De fortalte om deres arbejde med at stille diagnoser på celler og væv ved brug af lysmikroskop. De er trænet i at observere ændringer i kroppen på cellulært niveau. Med fotos og fortællinger fra dagligdagen fortalte Rikke og Tina hvordan arbejdet med kroppens celler er og kan være en ”kunst” – både at se på og arbejde med.

Aftenens foredrag blev krydret med en særudstilling af Troels Trier og Narcis Gironel, som hver har fået til opgave at arbejde videre med billeder af kroppens egen kunst. Det er der kommet interessante og super flotte kunstværker ud af.

 

VAN GOGH OG GITTE BUCH

Vi var 49 der så Julian Schnabels fine skildring af Van Gogh i filmen Ved Evighedens Port. En martret kunstnersjæl i det sydfranske landskab fotograferet i de smukkeste
billeder og med skuespil i verdensklasse af Willem Dafoe som Van Gogh.
Billedkunstner Gitte Buch fortalte om sit kunstnerliv på Sydlangeland og om sin inspiration fra jord, luft og vand. En spændende indføring i et kunstnerliv krydret med mange fine billeder fra en langt og produktivt kunstnerliv.


Både malerier og grafik af Gitte Buch kan netop nu ses i Galleriet.Tak til Gitte Buch og alle er mødte op til film, oplæg, sandwich vin og samvær.
Det var 4. film/foredragsarrangement. Mon ikke der bliver et 5. til efteråret.

  

 

 

KUNST PÅ UCL d. 30. januar 2019

25 medlemmer trodsede - også denne gang kulden - og fik en spændende kunstoplevelse på UCL - University College Lillebælt i Seebladsgade i Odense, hvor bygningerne en flot ramme om spændende kunstværkerne af både danske og udenlandske kunstnere. Susanne Bøg Mortensen og Susanne Skov Nielsen, begge medlemmer af skolens kunstudvalg, fortale om samlingens tilblivelse og viste os rundt.

Vi så bl. a. kunst af Anette Harboe Flensborg, Erik A Frandsen, Bjørn Poulsen, Anna Borgmann og Candy Lenk, Ugo Rondione og Hans E. Madsen.
En fin eftermiddag og stor tak til de to rundvisere.

 

 

 

Kunst på Syddansk Universitet 19. november 2018

En kold november dag fik 24 af Kunstforeningens medlemmer indblik i den fantastiske kunst der er på SDU. Mogens Davidsen har sin daglige gang på SDU, og har et stort kendskab den kunst der er på SDU og ikke mindst er han en formidabel formidler. Fascinerende var bl.a. Sophia Kalkaus Kosmos & Atomos samt den imponerende kobbertrappe. Vi afsluttede rundvisningen med at se Mogens Davidsens egne finurlige værker, som har guld som fællesnævner. Kunstforeningen havde et par hyggelige timer, hvor Mogens Davidsen på en lunefuld måde formidlede sin viden. Kunstforeningens medlemmer kan allerede glæde sig til 2019, hvor Mogens Davidsen har lovet at holde et foredrag i galleriet.

 

Kan vi blive klogere af kunsten? D. 8. november 2018.

Ja, måske! 40 var torsdag aften d. 8. november mødt frem i Galleriet og fik et tankevækkende og spændende oplæg ved forsker Helene Scott-Forstmand med focus på videnspotentialet i kunst, både for læger og i det hele taget. Hvilken viden/indsigt opstår i mødet med kunst, og når vi den uhåndgribelige følelse af at at blive beriget. Bliver medicinstuderende bedre til at diagnosticere når de kender til og udfordres af abstrakt kunst?

Efter oplægget og et glas vin styrede Jane Clemensen med vanlig sikker hånd den efterfølgende debat. Vi kom vidt omkring, men centralt i debatten stod undren, flertydighed og muligheden for via nysgerrighed og dvælen ved kunsten at opnå ny viden og indsigt. Noget med hjem at tænke videre over fik vi alle sammen!

Vi satser på endnu en TALK med et spændende kunstrelateret emne til marts - hold dig orienteret her på Hjemmesiden og næste nummer af NYT.


Fuldtegnet succes til KUSAMA og Peder Freund d. 30. oktober

Vi var ikke færre end 45, der så Heather Lentz´ indsigtsfulde og kærlige portræt af den japanske kunstner Yayoi KUSAMA i Cafebiografen. En god oplevelse.

Så i samlet trop til Galleriet og efter en god sandwich og et godt glas vin gav Peder Freund os indblik i sit kunstneriske virke med inspiration i lyset, soltilbedelse og De SMAA DYRs Univers.Tak for et spændende oplæg.

At dømme efter de fremmødte medlemmers tilkendegivelser, satser Bestyrelsen på et lignende film/foredrag-arrangement i samarbejde med Cafebiografen til foråret.


 
 

Vi har brug for din hjælp

Som nævnt op til generalforsamlingen vil bestyrelsen gerne inddrage interesserede medlemmer i bestyrelsesarbejdet, så vi kan fastholde og udvikle vore aktiviteter.

Har du lyst til at give en hånd med til fx.:
- at planlægge og afvikle ture/arrangementer for medlemmerne.
- at arrangere den årlige udlandstur.
- at medvirke ved vore HCA-Festival-aktiviteter eller lignende arrangementer.
- at etablere og afvikle en kunst- bytte låneordning for medlemmerne. Andre aktiviteter er også velkomne.

Alle aktiviteter vil ske i samarbejde med et eller flere bestyrelsesmedlemmer.

Send en mail til formanden: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. 

Husk at oplyse om medlemsnr. og tlf.nr., så indkalder vi de interesserede til et møde i galleriet, hvor vi drøfter det videre forløb.


Ros og ris

Vi er altid interesserede i at høre fra medlemmerne - hvad synes du, vi gør godt, hvad kunne vi gøre bedre og har du eventuelt forslag til bestyrelsen?

Skriv en mail til bestyrelsesmedlem Bjarne Strøh Andersen på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. med forslag, gode ideer, ris og ros. Forslagene drøftes på bestyrelsesmøderne, og vi svarer i nyhedsbrevet NYT og her på hjemmesiden.

Vi ser frem til dialogen.

Venlig hilsen bestyrelsen


Om Kunstforeningen Rasmus

Kunstforeningen Rasmus Odense blev stiftet i 1993 og har gennem de seneste år haft ca. 350 medlemmer.

Formålet med foreningen er at give medlemmerne gode kunstoplevelser. Dette sker ved opkøb af kunst i Gallerie Rasmus til bortlodning blandt foreningens medlemmer og ved besøg og rejser i ind- og udland.

Gennem årene er det blevet til besøg i bl.a. Barcelona, London, Stockholm, Budapest, Riga, Hamborg og Rendsborg.

Medlemskontingentet er 800 kr. om året. Som medlemmer optages enkel personer, par, firmaer, institutioner eller kunstforeninger. Medlemskontingentet giver ret til deltagelse i kunstforeningens arrangementer og i den årlige generalforsamling og bortlodning, som finder sted i sidste halvdel af april.

Hvis du er interesseret i at blive medlem af Kunstforeningen Rasmus Odense, kan du kontakte kasserer Gitte Knudsen via e-mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..