Kunstforeningen af 1958

Gå til

Velkommen til Kunstforeningen af 1958

Foreningens formål er årligt at udgive et stykke grafik samt indkøbe kunstværker til bortlodning blandt medlemmerne. Alle kan være medlem. Årskontingentet er på 450 kr.

Sådan bliver du medlem

Du kan tegne et nyt medlemskab ved indbetaling af kontingent på foreningens bankkonto:
Danske Bank – Reg.nr. 1551 – konto: 9 290 006 438 eller ved MobilePay 780030.

Husk at anføre navn, adresse samt e-mail.

Sådan fornyer du dit medlemskab

Du kan forny dit medlemskab ved indbetaling af kontingent på foreningens bankkonto:
Danske Bank – Reg.nr. 1551 – konto: 9 290 006 438 eller ved MobilePay 780030.

Husk at anføre navn, adresse og medlemsnummer.

Yderligere information fås hos Gallerie Rasmus..

Årstryk 2025

4Kunstneren bag årets tryk er Barbara Morin

Den franske Barbara Morin (f. 1967) kom til verden i Starnberg nær München. Da hun var tre år gammel, flyttede hendes forældre til Toulouse i det sydlige Frankrig, hvor hun voksede op med både fransk og tysk kultur. Skæbnens uransagelige veje førte hende til Annecy, hvor hun nu har boet i over 30 år. Som kunstner er Barbara Morin autodidakt. Hun er spontan og ligefrem i sin udtryksmåde. Hendes motiver opstår på lærredet undervejs i processen, hvor hun indfanger dem uden at omarbejde dem for bevare så meget som muligt af det rå og umiddelbare udtryk. Barbara Morin bruger en bred palet af farver og arbejder lag på lag med kompositionen. Baggrunden er ofte bygget op med en form for collage. Hun arbejder bevidst med den ufuldkommenhed, der giver hendes billeder ekstra sjæl.

Årstrykkene udleveres til kunstforeningens medlemmer lørdag den 4. januar 2025 i Gallerie Rasmus Kunsthandel, Ny Vestergade 13, Odense, hvor man også kan møde foreningens bestyrelse, forny sit medlemskab og/eller tegne nyt medlemskab. Efter den 4. januar kan kunstforeningens medlemmer afhente årstryk i Gallerie Rasmus.

Årstryk 2024

Kunstneren bag årets tryk er Jean-Pierre Blanpain

Den franske kunstner Jean-Pierre Blanpain er født i Mamers i 1944. Hans malerier er små intense historier malet i varme farver og en let naivistisk stil.  Motiverne er mennesker fra hans dagligdag, tjeneren på den lille bistro, sømænd, chauffører eller musikere. 

Jean-Pierre Blanpain skriver også børnebøger, digte og essays, som han selv illustrerer.

Men frem for alt er jeg maler, siger han. 

Blanpains kunstneriske virke udspringer af 1960’erne, hvor kunst blev til et værktøj for forskellige venstreorienterede ideologier og politiske dagsordener. 

Han bor og arbejder i Saint-Clair-sur-Galaure, en lille landsby i Isère.

Jean-Pierre Blanpains værker har for længst fundet vej til private samlinger rundt om i Europa, Canada og USA.

Årstrykket udleveres til kunstforeningens medlemmer den 13. januar 2024 i Gallerie Rasmus Kunsthandel, Ny Vestergade 13, Odense, hvor man også kan møde foreningens bestyrelse, forny sit medlemskab og/eller tegne nyt medlemskab. Efter den 13. januar kan kunstforeningens medlemmer afhente årstryk i Gallerie Rasmus.

Årstryk 2023

Vi kan allerede nu løfte sløret for årsudgivelsen 2023. Kunstneren bag årets tryk er Pascal Bordaries, der bor i Frankrig.

Pascal Bordaries er født i Orthez i 1961, han bor og arbejder i Drôme. Han er en autodidakt kunstner, der omhyggeligt har studeret de gamle maleres tekniker. Når han forbereder et maleri, tager han udgangspunkt i metoder, der blev anvendes i det ellevte århundredes Italien og senere i det hollandske genremaleri.

Pascal Bordaries maler instinktiv og med sikre linjer, der afslører sans for design og materiale. Han arbejder med en palet af lyse farver i mere eller mindre uigennemsigtige lag – en teknik, der leder tankerne hen mod Paul Klee. Han skraber og sliber i overfladen for at givet maleriet struktur.

Pascal Bordaries maler, som når han dyrker sin have. Man fornemmer sveden på hans pande og solen i hans øjne, når et nyt værk begynder at spire på lærredet. Det tager det tid og kræver mange refleksioner, inden kunstneren tilsår sit lærred med de farver og former, der herefter vokser frodigt frem, gødet af hans inspiration.

Årstryk 2022

Kunstneren bag årets tryk er Kirsten Bøgh:
Kirsten Bøgh (f. 1962) er en sand mester i interiørmaleri. De motiver, som hun oftest arbejder med i sine malerier, er blomsterbuketter, stilleben og interiør. 

Blomsterbuketten fordi den beskriver et stykke kultiveret natur. Noget organisk og vildt, der bliver ordnet og bruges dekorativt i den hjemlige sfære.

Stillebenet bruger Kirsten Bøgh i en kombination med mønstre fra persiske tæpper. På den måde arbejder hun med det rum, som strukturer fra den nære virkelighed skaber i forhold til ornamenter fra en fjern kultur.

På samme måde arbejder Kirsten Bøgh med interiøret. Hun lader det koloristiske spil og farvens lys boltre sig på fladen. Indimellem opstår et rum, der i fraværet af mennesker inviterer til, at vi selv træder ind og tager plads. Andre gange står vi blot som tilskuere til et tableau – en uopnåelig drøm. Kirsten Bøgh er optaget af at male de genstande, vi omgiver os med. Det kan være designstole eller den gamle bløde lænestol. Hun går gerne på jagt i tidens boligmagasiner og finder forskellige elementer, som hun kan bruge i sine malerier. 

Kirsten Bøgh er for øvrigt uddannet på Det Fynske Kunstakademi fra 1991 til 1996.

Årstryk 2021

Kunstneren bag årets tryk er Anders Moseholm, der både herhjemme og i udlandet især er kendt for sine malerier med storbymotiver.

Anders Moseholm (f. 1959) er uddannet ved Det Kongelige Danske Kunstakademi (1989–1996) og School of Visual Arts i New York (1994).

Siden oldtiden har menneskene forsøgt at fortolke virkeligheden gennem billeder. Da fotografiet blev opfundet i 1839, skete der en markant ændring i vores opfattelse af billedgengivelse. Fotografiet var resultatet af en teknisk proces, som man anså for at være en objektiv gengivelse af motivet. Fotografiet har ændret den måde vi oplever billeder på, og Moseholms malerier kan ses som et modsvar til fotografiet. Hvor fotografiet indfanger øjeblikket, skildrer Anders Moseholm en tilsynekomst, et billede, som både kan være en erindring og ren drømmeagtig fantasi. Anders Moseholm maler utopia og prøver at undgå alt for specifikke referencer til kendte bygninger og bestemte steder. Mest af alt udtrykker hans billeder stemninger af don’t push me cause I am close to the edge. Ikke i desperat forstand, for dét at være tæt på kanten er ikke det samme som at falde ud over den.

Årstryk 2020

Vi har som noget nyt valgt to kunstnere.

Kunstneren John Ovesen, (f. 1944) har siden 1968 arbejdet med grafisk design af pladecovers, bogtilrettelægning, bogomslag, tidsskrifter, logoer m.v.

I 1970’erne kreerede John Ovesen bl.a. alle forsiderne på Klaus Rifbjergs bøger. Det er ikke så underligt, for i den periode var han ansat på Gyldendal som grafisk designer.

I 1978 startede John Ovesen tegnestue sammen med Ole Fick og Anne-Marie Steen Petersen. John Ovesen har i dag tegnestue sammen med sin kone, Kirsten Sonne, hvor de laver grafisk design for forlag og pladeselskaber.

John Ovesen har i løbet af sine mange år i branchen lavet utallige bogomslag og pladecovers. Ved siden af laver han billeder primært med udgangspunkt i popkulturen. 

Kunstneren Søren Vestergaard, (f. 1961) er i 1986 uddannet som arkitekt MAA og driver i dag en odenseansk arkitektvirksomhed med speciale i byggeri. Søren har siden studietiden været fascineret af og arbejdet med tegning, maleri og grafik. Sørens kunstneriske arbejder tager udgangspunkt i en grafisk verden, hvor et digitalt mix af forskellige medie-former er virkemidlet.

Sørens værker er typisk en blanding af sort/hvid tekno-logi og farverige tegnede elementer. Det tegnede er ty-pisk kvinder, der bevidst er fremstillet “forenklede og tegneserieagtige” som kontrast til de mere fotorealistiske sort/hvide grafiske dele.

I sammenhæng danner kontrasterne en ny mening, et univers, et sted imellem drøm og virkelighed – eller imellem himmel og jord.

Meddelelse fra Kunstforeningen af 1958

 

Bestyrelsen har konstitueret sig på følgende måde:
Formand Søren Barnekow Andersen
Sekretær Søren Feldfoss
Kasserer Laila Larsen
Ved evt. henvendelse til kassereren bedes I benytte følgende mailadresse: kunstforeningen.1958@gmail.com

Mvh
Bestyrelsen

Bestyrelse og vedtægter

Her kan du læse vedtægterne for Kunstforeningen af 1958 – klik her og download vedtægterne på pdf.

Bestyrelsen i Kunstforeningen af 1958

Formand:
Søren Barnekow Andersen

Vestergade 14
5500 Strib
Mobil: 20342999
Mail: sora@tietgen.dk

Kasserer:
Laila Larsen
Reventlowvej  32
5000 Odense C
Mobil: 2925 7493
Mail: lailalarsen@outlook.dk

Krista Svane Lund
Birkevej 10
5230 Odense M
Tlf: 6614 3676
Mobil: 30283676
Mail: ksvanel@hotmail.com

Randi Weeks
Blichersvej 3
5230 Odense M
Mobil: 51259381
Mail:
randiweeks56@gmail.com

Anni Laursen
Langegade 1B, 3TV
5300 Kerteminde
Tlf: 29460346
Mail: alau@ulmadan.com

Søren Feldfoss
Vissenbjergvej 28
5230 Odense M
Mobil: 23418917
Mail:
sofe@tietgen.dk

Revisor:
Jette Barnekow Konradsen
Tranebovej 15
8723 Løsning

Revisorsuppleant:
Hans Madsen
5462 Morud

Generalforsamling

Generalforsamling 2024

Kunstforeningen af 1958 afholder ordinær generalforsamling samt bortlodning af værker, tirsdag d. 19. marts 2024 i Hjallese Forsamlingshus Odense kl. 18.30. Læs mere her

Du kan finde kunstforeningen af 1958’s loddeliste i alfabetisk orden her.

Du kan finde kunstforeningen af 1958’s loddeliste i nummerorden her.

Du kan finde kunstforeningen af 1958’s prioriteringsliste her.

Du finder kunstforeningen af 1958’s indkøbte værker fra 2023 her.

Her kan du se kunstforeningen af 1958’s regnskab fra 1/1-2023 – 31/12-2023..

Vinderliste her!

Referat fra generalforsamlingen 2024 kan læses her!

 

Generalforsamling 2023

Kunstforeningen af 1958 afholder ordinær generalforsamling samt bortlodning af værker,  torsdag d. 9. marts 2023 i Hjallese Forsamlingshus Odense kl. 18.30. Læs mere her.

Her kan du finde kunstforeningen af 1958 loddeliste i alfabetisk orden her

Her kan du finde kunstforeningen af 1958 loddeliste i nr orden her

Du kan finde kunstforeningen af 1958 prioriteringsliste her.

Her kan du finde kunstforeningen af 1958 indkøbte værker fra 2022 her

Her kan du finde vinderlisten af 1958 indkøbte værker her

Her er referat af generalforsamling 2023 – klik her og download referat

Her kan du se kunstforeningen af 1958 regnskab fra 1/1-2022 – 31/12-2022 

Generalforsamling 2022

Kunstforeningen af 1958 afholdt ordinær generalforsamling tirsdag d. 29. marts 2022 i Hjallese Forsamlingshus Odense.

Her er referat af generalforsamling 2022 i Kunstforeningen af 1958 – KLIK HER

Her kan du finde kunstforeningen af 1958 regnskab fra 1/1-2021 – 31/12-2021 her

Her er loddelisten i alfabetisk orden fra generalforsamlingen 2022 – klik her og download loddelisten

Her kan du finde kunstforeningen af 1958 indkøbte værker fra 2022 her

Her kan du finde vinderlisten af 1958 indkøbte værker her

Indkøbte værker 2024

Her kan du se Kunstforeningen af 1958’s indkøbte værker. De udloddes på generalforsamlingen i 2025.’

1.  Uffe Christoffersen
Litografi
102 x 122 cm

2. Nils Møller
Perelite-skål_ D 33 cm
D 33 cm

3. Søren Wullum
“I lære som engel”
Keramisk skulptur, H 34 cm

4. Arthur Mathiesen
Stenhoved
Granit H 32 cm

5. Anne Brérot: Les gants jaunes
Maleri på plade
35×35 cm

6. Artigasplanas: Mythology
Bronze og jern_
h 30 cm

7. Hans Sieverding
Træsnit
87×64 cm

8. Albert Merz
Akvatinte
45×49 cm

9. Carsten Rudolfsen
Maleri på lærred
63 x 83 cm

10. James Coignard
Mixed media
31 x 50 cm

11. James Coignard
Mixed media
57 x 68 cm

12. Andrzej Kasorzak
Maleri på lærred
70 x 50 cm

13. Andrzej Kasorzak
Maleri på lærred
80 x 60 cm

14. Frank Hammershøj
Maleri på plade
71 x 91 cm

15. Preben Hornung
Tegning på papir
83 x 69 cm

16. Bentemarie Kjeldbæk
Tegning
51 x 39 cm

17. Bo Thobo Carlsen
Pastel
80 x 42 cm

18. Richard Mortensen
Serigrafi
51 x 69 cm

19. Richard Mortensen
Serigrafi
51 x 69 cm

20. Salvador Dalí
Stempelsigneret litografi
55 x 70 cm

21. Salvador Dalí
Stempelsigneret litografi
55 x 70 cm

22. Lene Frederiksen
Skulptur i skiffer og bronze
h 20 cm

23. Martin Nybo Jensen
Keramisk vase
h 33 cm

24. Martin Nybo Jensen
Keramisk fad
d 37 cm

25. Frank Hammershøj
Maleri på papir
61 x 44 cm

26. Kjeld Ulrich
Mixed media på papir_
52 x 103 cm

27. Kjeld Ulrich
Mixed media på papir
52 x 103 cm

28. Kai Lindemann
Litografi
82 x 98 cm

29. Lone Osmann
Skulptur i porcelænsler
h 33 cm

30. Linda Horn
Grafisk tryk
88 x 70 cm

31. Christian Bruun
Keramisk krukke_
h 29 cm